Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τι αγοράζεις σήμερα με επτά δολάρια; Έναν αυθεντικό Ρενουάρ! (pic)

Με αντίτιμο μόλις… επτά δολάρια αγόρασε μια αμερικανίδα σε τοπικό παζάρι στην πολιτεία της Βιρτζίνια έναν πίνακα του περίφημου γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Ρενουάρ.
Ειδική προσφορά: Με επτά ευρώ μία κούκλα, μία πλαστική αγελάδα και ένας… Ρενουάρ
Η αγοράστρια φέρεται πως ενθουσιάστηκε απο το… κάδρο του πίνακα και πλήρωσε επτά δολάρια όχι μονάχα για το καλλιτέχνημα για το περιεχόμενο ολόκληρης της κούτας όπου βρισκόταν το έργο, που περιείχε ακόμα μία κούκλα και μια πλαστική αγελάδα.

Στη συνέχεια, η αγοράστρια αφαίρεσε τον πίνακα προκειμένου να χρησιμοποιήσει το κάδρο και είχε πρόθεση να πετάξει τα υπόλοιπα… αποκτήματά της, ωστόσο τελικά αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν ειδικό σε έργα τέχνης, ο οποίος που αποφάνθηκε ότι πρόκειται για γνήσιο Ρενουάρ.

Έτσι, από μία επένδυση επτά δολαρίων, η αγοράστρια αναμένεται να προσθέσει πολλά χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς σε δημοπρασία ο πίνακας αναμένεται να πωληθεί για περίπου 100.000 δολάρια.

Άγνωστο παραμένει το πώς ο διάσημος πίνακας κατέληξε να πωλείται σε υπαίθρια αγορά. Σε ελεύθερη μετάφραση, ο τίτλος του πίνακα είναι «Τοπίο στην άκρη του Σηκουάνα».

Πάντως και το κάδρο είναι όμορφο:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου