Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: Κοινό μέτωπο δήμου - μητρόπολης για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο δήμος και η μητρόπολη Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία πιο καθαρή πόλη και θα δουλέψουν μαζί σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στον τομέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.


Την απόφαση τους για συνεργασία ανακοίνωσαν το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, και ο μητροπολίτης, Άνθιμος, οι οποίοι έκαναν αναφορά και στην περίοδο που οι σχέσεις τους ήταν «ταραγμένες».

«Και τα ζευγάρια σκοτώνονται μεταξύ τους, αρκεί να μην έχουμε διαζύγιο. Εγώ δεν το κρύβω είχαμε κακή αρχή. Βρήκαμε όμως πεδίο συνεννόησης καθώς με τον δεσπότη μας ενώνει η αγάπη μας για τη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.

«Η συνεργασία είναι διαρκής. Μπορεί κάποια στιγμή να υπάρχει μια διαφωνία, όμως δεν πρέπει να σκοτωθούμε. Θα κάνουμε συζήτηση. Κι αν ακόμη διαφωνούμε κάπου, συμφωνούμε σε αρκετά άλλα θέματα» πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

Σε ότι αφορά την ανακύκλωση, τονίστηκε πως ο μητροπολίτης θα συναντηθεί αύριο με τους 140 εφημέριους του νομού από τους οποίους θα ζητήσει να ενημερώνουν στη διάρκεια των κηρυγμάτων τους πιστούς.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα αναρτηθούν αφίσες για την ανακύκλωση, θα μοιραστούν φυλλάδια στους πιστούς, ενώ θα τοποθετηθούν οι ειδικοί μπλε κάδοι. Παράλληλα, τα μέλη των Ενοριακών Πνευματικών Κέντρων θα συμμετέχουν σε εκστρατείες καθαρισμού που διοργανώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Σχετικά με το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την προστασία του περιβάλλοντος ο κ. Μπουτάρης τόνισε: «Είναι δύσκολη η αλλαγή της νοοτροπίας όσον αφορά την ανακύκλωση, όμως οι κληρικοί θα είναι οι "ταχυδρόμοι" μας σ' αυτή την προσπάθεια».

«Η εκκλησία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζονται σε θέματα χρήσιμα κι εφικτά. Αισθανόμουν θλίψη για την εικόνα που παρουσίαζε η Θεσσαλονίκη στον τομέα της καθαριότητας, ιδιαίτερα τις ημέρες των απεργιών, έχοντας και εικόνα από πόλεις του εξωτερικού» υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου