Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Επέλαση του χιονιά στην Ευρώπη


Στα «λευκά» έχουν ντυθεί τις τελευταίες ημέρες αρκετές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης.

Οι κάτοικοι πόλεων σε Ρωσία, Γαλλία, Αυστρία και Βρετανία είδαν τις αυλές των σπιτιών τους και τους δρόμους να γεμίζουν με χιόνι, την ίδια στιγμή που ο υδράργυρος είχε πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σημαντικά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στα αεροπορικά δρομολόγια στη Βρετανία, με δεκάδες πτήσεις να ματαιώνονται το πρωί της Παρασκευής στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο. Εικόνες από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν ειδικά οχήματα και υπαλλήλους του αεροδρομίου να απομακρύνουν τεράστιες ποσότητες χιονιού τόσο από τον κεντρικό αερολιμένα όσο και από τους βοηθητικούς.

Παρόμοια προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους και στο αεροδρόμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία στο δυτικό τμήμα της Βρετανίας. Όπως μετέδωσε το Associated Press, χρειάστηκε να κλείσει για λίγη ώρα μέχρι να υπάρξει βεβαιότητα πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τα αεροπλάνα κατά τη διαδικασία απογείωσης - προσγείωσης. Πτήσεις ματαιώθηκαν επίσης και στο αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον στο νότιο τμήμα της ευρωπαϊκής χώρας καθώς και στο Νιουκάστλ.


Σφοδρές χιονοπτώσεις σε Αυστρία - Ρωσία


Εντυπωσιακές εικόνες από την Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Στη ρωσική πρωτεύουσα το ψύχος ήταν πολικό, ενώ παρόμοιες εικόνες εκτυλίχθηκαν στην Αυστρία, όπου τόνοι χιονιού προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της ευρωπαϊκής χώρας, πρόκειται για τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Στη Βρετανία ο πρωθυπουργός της χώρας, David Cameron, είχε τη δυνατότητα να δει μια... άσπρη ημέρα, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του το πρωί της Παρασκευής, καθώς συνεχίζει τη μάχη για την ενίσχυση της βρετανικής οικονομίας, δεχόμενος τα πυρά της Αντιπολίτευσης για τη στάση του απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου