Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Νεώτερα σχετικά με την επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία κακοκαιρία θα επικρατήσει την Καθαρά Δευτέρα 27/2 σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση θυελλωδών βοριάδων. Το διήμερο Τρίτη 28/2 και Τετάρτη 29/2 τα φαινόμενα θα περιορστούν κυρίως στα ανατολικά και νότια διαμερίσματα της χώρας, με τις χιονοπτώσεις να επηρεάζουν αρκετές περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Πιο αναλυτικά.

Την Καθαρά Δευτέρα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:
- Οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στο Ανατολικό Αιγαίο.
- Οι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο.
- Η σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα.
- Οι χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.


Την Τρίτη 28/2 και την Τετάρτη 29/2 ο καιρός στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα είναι βελτιωμένος με τσουχτερό ωστόσο κρύο και τοπικά ισχυρό παγετό. Στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με:
- Βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό και κυρίως στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.
- Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
- Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Θράκη.
- Παροδικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου.
- Χιονοπτώσεις κατά περιόδους αναμένονται και στην Αττική κυρίως στα ορεινά, στα βορεία τμήματα του νομού, στα βόρεια προάστια και γενικότερα σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 200 μέτρων. Δεν αποκλείεται πάντως χιονόπτωση να εκδηλωθεί και στην πόλη της Αθήνας από τη νύχτα της Τρίτης και μετά.
- Εξασθένηση των βορείων ανέμων σε επίπεδα που δε θα δημιουργούν προβλήματα.

 Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων του meteo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ