Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Περιβαλλοντικές δράσεις από Αύρα και Αρκτούρο

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, συνεχίζει για 5η χρονιά το διεθνώς βραβευμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα», προσκαλώντας το κοινό να επιλέξει ψηφίζοντας online τις 3 φετινές περιβαλλοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν. 

Η ψηφοφορία διαρκεί έως τις 31 Μαΐου στη σελίδα του ΑΥΡΑ στο Facebookwww.facebook.com/avragreen.gr και στο επίσημο website του ΑΥΡΑ www.avragreen.gr και το κοινό καλείται να ψηφίσει 1 έως 3 από τις συνολικά 10 προτεινόμενες δράσεις.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ επενδύοντας με συνέπεια και συνέχεια στη διασφάλιση ανάπτυξης και δέσμευσης της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, υλοποιεί, εδώ και 5 χρόνια, με σταθερό συνεργάτη την ΜΚΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους Αύρα». 

Το πρόγραμμα αποτελεί ορόσημο για τα δεδομένα της χώρας μας καθώς μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί τα παρακάτω σημαντικά αποτελέσματα:

- φύτευση 29.140 δέντρων σε 7 περιοχές της Ελλάδας
- καθαρισμοί 7 περιαστικών δασών, συλλέγοντας 17.6 τόνους απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και οργανικής ύλης 
- ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση 65.800 μαθητών, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δάσος, πηγή νερού και ζωής».

Αναζητώντας, και φέτος, περιοχές στην Ελλάδα όπου το περιβάλλον έχει πληγεί ή απειλείται σοβαρά η χλωρίδα και η πανίδα και έχει διαπιστωθεί η ανάγκη φροντίδας της φύσης και δημιουργίας συνθηκών προστασίας και ανάπτυξης πρασίνου, το ΑΥΡΑ κατέληξε μαζί με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε 10 προτάσεις περιβαλλοντικών δράσεων. Οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν στις ακόλουθες περιοχές της χώρας μας : Δράμα, Σέρρες, Φλώρινα, Πίνδος (όρος Βέρνο), Καρδίτσα, Σκιάθος, Αγρίνιο, Καλάβρυτα, Πάρνηθα, Πεντέλη.

Στόχος του ΑΥΡΑ είναι να συμβάλλει ενεργά στην αναζωογόνηση περιοχών που έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας, στην προστασία του πρασίνου στη χώρα μας, καθώς και στην ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών ώστε όλοι μαζί να αναλάβουμε δράση ως προς την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Η τελική επιλογή των φετινών 3 περιβαλλοντικών δράσεων, που θα προκύψουν από την ψηφοφορία του κοινού θα ανακοινωθεί στις 5 Ιουνίου στο site του 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου