Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Φθινόπωρο!

Το φθινόπωρο μπήκε φορτσάτο φέτος (και στην ώρα του) με καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και το Ιόνιο, εκτός όλων των νησιών του Αιγαίου και της Θράκης. Οι καταιγίδες αυτές οφείλονταν στο βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στην κεντροδυτική Ευρώπη και τώρα βρίσκεται στο βόρειο Ιόνιο. Ιδού ο χάρτης του ημερήσιου υετού (του ποσού βροχής που έριξε από τις 00:00 έως και 22:30 σήμερα) από το μετεωρολογικό site metar.gr:

Ενδεικτικά τα ποσά υετού στην Ήπειρο και τη Λευκάδα τα οποία ήταν τρομακτικά:
Δερβίζιανα 158,6mm
Iωάννινα Κέντρο 137,6mm
Ιωάννινα Ανατολή 128,4mm
Iωάννινα Alexan 123mm
Aγία Κυριακή Ιωαννίνων 108,2mm
Λευκάδα 102mm
Δασικό Χωριό Άρτας 102mm
Δωδώνη Ιωαννίνων 96,8mm
Kαρυώτισσα Πέλλας 83,8mm
Mακροχώρι Ημαθίας 83mm
Kατσικάς Ιωαννίνων 81,6mm
Πράμαντα Ιωαννίνων 76mm
Αμαλιάδα Ηλείας 73mm
Θεοδώριανα Άρτας 68,2mm
Γαρδίκι Τρικάλων 65mm
Kαστοριά 64,8mm
Γουβιά Κέρκυρας 62,8mm
Bωβούσα Ιωαννίνων 61,8mm
Τύρια Ιωαννίνων 60mm

Η Αττική δεν επηρεάστηκε από την όλη κακοκαιρία, εκτός από λίγη βροχή που έριξε νωρίς το μεσημέρι, υπόλειμμα μίας καταιγίδας στο Μυρτώο Πέλαγος, η οποία κατέληξε στις Κυκλάδες. Πρωταθλήτρια περιοχή του νομού τα Σπάτα με μόλις 1,6mm τα οποία κατεγράφησαν λόγω τεράστιου συννέφου τύπου Tcu πάνω από τον Υμηττό που κινήθηκε με ΒΒΑ κατεύθυνση.

Τις επόμενες ώρες το χαμηλό βαρομετρικό θα έχει αρχίσει να διαλύεται και δεν θα έχει τον βαθύ χαρακτήρα του, αφήνοντας υπολείμματα αστάθειας στην Ελλάδα, δίνοντας δυνατές καταιγίδες στις γνωστές ηπειρωτικές περιοχές, που κάθε άνοιξη και φθινόπωρο πλήττονται από καταιγίδες αστάθειας. Θα υπάρξει και άλλο σχετικό άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ