Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αυξάνονται οι καταγγελίες για παράνομη υλοτόμηση

Αισθητή αύξηση σημειώνουν οι καταγγελίες για παράνομη υλοτόμηση στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας (1591) αλλά και στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του μήνα φορείς του κλάδου των βενζινοπωλών έχουν καταγγείλει έξαρση της λαθροϋολοτομίας, δεδομένου ότι εξαιτίας της υψηλής τιμής του πετρελαίου πολλοί καταναλωτές -ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα- έχουν στραφεί στη λύση των καυσόξυλων για τη θέρμανσή τους.

Εκτός από την αύξηση των υπερωριών και την καθιέρωση νέου ωραρίου λειτουργίας των δασικών υπηρεσιών σε 24ωρη βάση, από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ έχουν υποβληθεί αρμοδίως προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων κατά της παράνομης υλοτόμησης.

Παράλληλα, προετοιμάζεται και νέα πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο, για νέο πρόγραμμα πρόληψης της λαθροϋλοτομίας με ισχύ από τον Ιανουάριο και για τρεις μήνες τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου