Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Μία νεκρή στο Χαλάνδρι- καταστροφές από τη θεομηνία




Μία γυναίκα, 23 ετών, διακομίστηκε το μεσημέρι στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, κα Οικονόμου, η οποία μίλησε στη zougla.gr, η νεαρή μεταφέρθηκε στο «Σισμανόγλειο» νεκρή. Το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση για τη διακομιδή μίας 23χρονης, η οποία είχε εγκλωβιστεί στο όχημά της επί της Λ. Αμαρουσίου - Χαλανδρίου.

«Η κοπέλα δεν είχε βραχεί. Αναμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση» ανέφερε η κα Οικονόμου.

Η 23χρονη οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητό της, μάρκας «SMART», το οποίο ακινητοποιήθηκε εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων λόγω της βροχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το όχημά της και, όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού, διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της.

4:00 π.μ, η καταιγίδα έρχεται....

                                                          4:10 π.μ.
Εικόνες χάους στην Αττική

Πλημμυρισμένα σπίτια, περιοχές χωρίς ηλεκτροδότηση και τεράστια προβλήματα στους δρόμους αφήνουν πίσω τους η ισχυρή βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση που έπληξαν από τις πρώτες πρωινές ώρες το κέντρο της Αθήνας, τα δυτικά, τα νότια και τα βόρεια προάστια.

Δρόμοι και υπόγεια κατοικιών πλημμύρισαν, ενώ φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 900 κλήσεις για διάφορα περιστατικά, ενώ από επιτυχία στέφθηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών στη Σταμάτα, στη Λεωφόρο Καβάλας και στην Ιερά Οδό αλλά και μίας εγκύου σε υπόγειο σπίτι στο Χολαργό.

Συνολικά, επιχειρούν 90 συνεργεία με 150 πυροσβέστες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...


(Φωτό αναγνώστη από Κηπούπολη, ώρα 05.15)


(ΦΩΤΟ REUTERS - Γυναίκα προσπαθεί να κρατηθεί από το Ι.Χ. προκειμένου να μην παρασυρθεί)






(Διάσωση γυναίκας οδηγού)


(Πλημμυρισμένο υπόγειο στην Αγία Παρασκευή)


(Πλημμυρισμένη είσοδος πολυκατοικίας)


(Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα στο Χαλάνδρι)


(Κτήριο που κατέρρευσε στον Άγιο Παντελεήμονα)




(Φωτό από το Μαρούσι)


(Προστασία από την καταρρακτώδη βροχή)

(Ποταμός Ιλισσός)


(Χαλάνδρι)


(Ποταμός λάσπης)

(Συνεργεία στους δρόμους)


(Πλημμύρα στο Μοναστηράκι)






(Πειραιώς και Χαμοστέρνας)




(Παλαιό Φάληρο)



Κλειστοί δρόμοι - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί


Έκλεισε για αρκετή ώρα η Λεωφ. Συγγρού στο ύψος του Φαληρικού Δέλτα. Παράλληλα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων παρέμεινε κλειστή η οδός Πειραιώς από την Π. Ράλλη και στα δύο ρεύματα έως τη Χαμοστέρνας, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω. Κλειστή είναι η Λεωφόρος Δημοκρατίας από την ιχθυόσκαλα έως το Κερατσίνι, ενώ ακινητοποιημένα οχήματα βρίσκονται στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Αττικού Νοσοκομείου.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφηκαν στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, καθώς είναι κλειστή στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Η κυκλοφορία εκτρέπεται προς την Αττική Οδό, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και στην έξοδο από Αττική Οδό για εθνική και από Κηφισό έως τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Στο Παλαιό Φάληρο σχηματίστηκε χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη είναι και η Λεωφόρος Αλίμου, ενώ η παραλιακή έχει μεγάλο πρόβλημα από τον Άγιο Κοσμά μέχρι τον Φλοίσβο. Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά.


(Οδός Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη)


(Xαμοστέρνας)


(Στο κέντρο της Αθήνας τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα)

Χαλαζόπτωση στο Παγκράτι
Χαλαζόπτωση στο Παγκράτι
«Πήρε φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής

Οι αναφορές για διακοπή στην ηλεκτροδότηση είναι συνεχείς από τις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο υποσταθμοί της ΔΕΗ έχουν πλημμυρίσει.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια έχουν ξεπεράσει τις 900, με 100 πυροσβέστες και 50 κινητά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο, δουλεύοντας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κάτοικοι από το Αιγάλεω, τη Νίκαια, το Χαϊδάρι, τον Πειραιά και το Περιστέρι ζήτησαν τη συνδρομή της Υπηρεσίας, καθώς τα ορμητικά νερά εισέβαλαν μέσα στην περιουσία τους.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια.

Ο ΗΣΑΠ λειτουργεί από τον Πειραιά έως τον Ταύρο και από την Κηφισιά μέχρι την Ομόνοια, αφού το τμήμα Ομόνοιας - Ταύρου είναι κλειστό λόγω υδάτων και πτώσης δέντρου.


(Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας)


(Στο κέντρο της Αθήνας)




Φωτιά ξέσπασε -πιθανότατα από κεραυνό- σε εγκατάσταση και πυλώνα της ΔΕΗ επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Αγία Παρασκευή. Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία της Αγίας Παρασκευής. 





(Ηπείρου, Υμηττός)


(Αγία Παρασκευή)


(Λ. Μεσογείων)

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/T0tvwDoSzcA?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου