Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Παρά το κρύο και τη βροχή χιλιάδες πολίτες γιόρτασαν τα Κούλουμα

Αψηφώντας το κρύο και τη βροχόπτωση που εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι, χιλιάδες Θεσσαλονικείς γιόρτασαν και εφέτος τα Κούλουμα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας που διοργάνωσαν οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Την τιμητική τους είχαν για άλλη μια φορά οι παραδοσιακές λαγάνες, η πατροπαράδοτη φασολάδα, ο χαλβάς και τα σαρακοστιανά εδέσματα, τα οποία τίμησαν δεόντως οι πολίτες, ενώ υπό τους ήχους λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής μικροί και μεγάλοι επιχείρησαν να κατακτήσουν τους «αιθέρες» πετώντας τον χαρταετό, όπως προστάζει η ημέρα.

Από νωρίς το πρωί πολύχρωμοι χαρταετοί «σκέπασαν» τον ουρανό πάνω από τον Κέδρινο Λόφο, σημείο όπου στήθηκε ένα από τα υπαίθρια γλέντια στη Θεσσαλονίκη.

Στην Τούμπα, εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, σχηματίζοντας ουρά για ένα πιάτο φασολάδα που μοίραζαν οι υπεύθυνοι στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού κέντρου της περιοχής, ενώ ανάρπαστα έγιναν τα σαρακοστιανά εδέσματα που προσφέρθηκαν στο Άλσος της Νέας Ελβετίας και στην αυλή του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Τριανδρία.

Με μουσική, χορό και εδέσματα γιορτάστηκε η Καθαρά Δευτέρα και στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), στη Δενδροφυτεία Συκεών, στο πάρκο ‘Πατήρ Μεταξάς’ Πεύκων, στο στρατόπεδο ‘Κόδρα’ στην Καλαμαριά, στην προέκταση Αγν. Στρατιώτη στην Πολίχνη, στην πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου στην Ευκαρπία, στην πλατεία Ελευθερίας στην Άνω Ηλιούπολη και στο πρώην στρατόπεδο ‘Παύλου Μελά’ στη Σταυρούπολη.

Λόγω της βροχής που άρχισε να πέφτει μετά τις 12 το μεσημέρι στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης οι διοργανωτές μετέφεραν –όπου ήταν δυνατόν- τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους ή έστησαν πρόχειρες τέντες προφυλάσσοντας τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου