Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έντονης καταιγίδας – Πρόγνωση καιρού

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έντονης καταιγίδας – Πρόγνωση καιρούΠολύ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στην Αττική εξαιτίας της έντονης καταιγίδας που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής δεν σταμάτησαν να χτυπούν από οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, αλλά και από κατοίκους σπιτιών που πλημμύρισαν.

Τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα επιχειρούν στην Αττική 20 συνεργεία.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, που είχαν διακοπεί νωρίτερα λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Συγκεκριμένα, κλειστές ήταν το απόγευμα η Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας έως την Π. Ράλλη, η υπόγεια γέφυρα της Λ. Συγγρού, στο Δέλτα Φαλήρου, καθώς η Λ. Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού στο ρεύμα προς Πειραιά, όπου η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών που εξέδωσε η ΕΜΥ .
Bίντεο από τη Λεωφόρο Φυλής στο Καματερό, όπου υπήρξε καθίζηση του εδάφους με αποτέλεσμα να συσσωρευθούν νερά βάθους 2 μέτρων:

Προβλήματα και στη Μεσσηνία:

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προέκυψαν σε πολλές περιοχές στη Μεσσηνία λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή του υποσταθμού στο Ασπρόχωμα, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Διακοπές ηλεκτρικού, ειδικότερα, έχουν σημειωθεί σε μεγάλα τμήματα της Καλαμάτας, αλλά και στη διαδρομή από Μελιγαλά, Μεσσήνη, μέχρι και την Κορώνη.

Τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ από την κακοκαιρία άρχισαν να εκδηλώνονται από την Κυριακή το βράδυ, όταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε εκτεταμένη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, μεταξύ Τριόδου, Ανδρούσας, Βαλύρας, Τρικόρφου και Παλαιοκάστρου.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην επαρχιακή οδό Θουρίας-Πολιανής εξαιτίας της υπερχείλισης από τη βροχή του ποταμού που περνάει από την περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρασυρθηκαν αυτοκίνητα, μέσα στα οποία δεν ήταν κανείς.

Αργά το βράδυ κλειστός παρέμενε ο δρόμος Ασπρόχωμα-Μεσσήνης στο ύψος του ποταμού Αρι, που υπερχείλισε.

Στην πόλη της Καλαμάτας η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 10 κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας φαίνεται ο καταρράκτης που δημιουργήθηκε στο βουνό πάνω από το Πήδημα, η κατάσταση που επικρατούσε στην παλιά Εθνική Οδό στο ύψος του ΤΕΙ Καλαμάτας, αλλά και στιγμιότυπα την ώρα της δυνατής βροχής μέσα από αυτοκίνητο.

Πρόγνωση καιρού:

Βροχερή αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα, καθώς ο καιρός χαλάει σταδιακά από τα βορειοδυτικά. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας και ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 και τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Μικροπροβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των ανέμων που στα πελάγη φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων έως τις 18:00, ενώ αναβλήθηκε το δρομολόγιο για την Αίγινα στις 15:30, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αγ. Νεκτάριος».

Επίσης, δεν εκτελέστηκαν κάποια δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Παξοί και Ληξούρι- Αργοστόλι.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη, με ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη είναι πιθανό τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχιστούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Βαθμιαία και από τα δυτικά και βόρεια προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, τέλος, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Η συνέχεια του άρθρου αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου