Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ...

Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής γύρω στις 04:20 το πρωί της Πέμπτης 7/11/13... Η ημέρα αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και συμβολική, 40 χρόνια (παρά 10 μέρες) από το κλείσιμο του ραδιοσταθμού στο Πολυτεχνείο το 1973... Ήδη από τις 5 και μισή άρχισε να μαζεύεται κόσμος έξω από το Ραδιομέγαρο, όπου τα ΜΑΤ τους απώθησαν... Υπήρξαν συγκρούσεις... Μπήκαν με τα αυτόματα και τα πολυβόλα και απειλούσαν τους εργαζομένους... Aυτή είναι η δημοκρατία που ζητάμε;;
Live το πρόγραμμα της ΕΡΤ:
    
Τα τελευταία λεπτά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας περίπου στις 5 τα ξημερώματα, ενώ τα ΜΑΤ βρίσκονται ήδη στο ραδιομέγαρο και να έχουν περικυκλώσει το θάλαμο του ηχολήπτη και της ζωντανής μετάδοσης. Στο μικρόφωνο, κάτω από τα βλέμματα αστυνομικών με πολιτικά ο Νίκος Τσιμπίδας:
Ολόκληρη η εκπομπή ΕΔΩ
Τα ΜΑΤ μπήκανε αυτή τη στιγμή στο στούντιο. Είμαστε σε ζωντανή σύνδεση. Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις είναι στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ακούτε τους ασυρμάτους, φαντάζομαι περνάνε στον αέρα. Η ώρα είναι 5:32, εδώ στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, από όπου μας ακούτε σε όλη την Ελλάδα. Υπό το βλέμμα των αστυνομικών συνεχίζεται αυτή η εκπομπή, αυτές τις τελευταίες ώρες. [Ασύρματος αστυνομικού: «αφήστε τον αμέσως να φύγει, αφήστε τον αμέσως να φύγει»] Και στις κονσόλες και στα πανάκριβα μηχανήματα που υπάρχουν εδώ.
[Μιλώντας στους αστυνομικούς:] Ναι δικά μου είναι τα πράγματα έξω. Ο σάκος και το σλιπινγκ μπαγκ. Το μικρόφωνο ανοιχτό είναι παιδιά. Όποιος θέλει μιλάει. Μάλιστα και αστυνομικός με πολιτικά καταγράφει με κάμερα. Καινούρια ήθη κι έθιμα. Έτσι λοιπόν θα έχετε μένα αλλα κι έξι διμοιρίες ΜΑΤ έξω από το στούντιο αυτό, περιμένοντας να μας προσαγάγουνε. Καλησπέρα. Ελλάδα 2013, 21ος αιώνας. Καλωσήρθες 1930. Καλωσήρθες μεσαίωνα.
Ελπίζω κάποιος να τα καταγράφει όλα αυτά. Πραγματικά. Ελπίζω κάποιος από σας, φίλοι, συνοδοιπόροι σύντροφοι να τα έχει καταγράψει όλα αυτά και κάποια στιγμή να μου τα στείλει να τ' ακούμε. Πώς οι μοτορόλες των αστυνομικών, οι οποίοι εισέβαλαν στο στούντιο της ΕΡΤ ακούστηκαν στον αέρα. Δεν μπορείτε να τα ακούσετε γιατί έχει κλείσει η πόρτα, αλλά απ' έξω παραμένουν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. Φαντάζομαι σε λιγάκι θα έρθει η ώρα μας.
ΑΠ κενό το μήνυμά σας και αποστολή στο 54160. Ευχαριστούμε τη Λέρο, τη Ζάκυνθο, από τη Σαγιάδα, α ρε [αναστεναγμός]. [Μήνυμα] από Σαγιάδα, την ξέρω τη Σαγιάδα, στα ασύνορα με την Αλβανία, [Μήνυμα] από την Μπέρνη του Νέστου. Μας λένε να βάλουμε το «Μπήκαν στη πόλη οχτροί», δυστυχώς πλέον οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες. Ευχαριστώ τον συνάδελφο τον Ηλία τον Μαραβά από τη Μυτιλήνη. Σας ευχαριστούμε όλους. Πιστέψτε με, είναι συγκλονιστικό να βρίσκεσαι στο μικρόφωνο με δυο διμοιρίες ΜΑΤ να φυλάνε, μάλλον, τι να φυλάνε. Έχουν περικυκλώσει τον θάλαμο του ηχολήπτη που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στη θέση του και το θάλαμο της ζωντανής μετάδοσης, εδώ, των εκπομπών. Αστυνομικοί με πολιτικά και κάμερες μας καταγράφουν κι αν αναρωτιέστε πόσο νόμιμα είναι όλα αυτά, μην ψάχνετε πλέον την νομιμότητα. Ακόμα και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και την έννοιά τους. [αναστεναγμός]. Ευχαριστούμε την Αμαλιάδα, την Ιθάκη, την Ορεστιάδα, το συνάδελφο από τα Μουσικά Σύνολα. Μουσικά Σύνολα αύριο κάντε μια συγκέντρωση μουσικής διαμαρτυρίας.
Θα τολμήσω και θα πω ότι πέραν του επιτακτικού του να 'ρθείτε όλοι εδώ, τώρα, στην Αγία Παρασκευή, αύριο πρέπει να διοργανωθεί μια συγκέντρωση μεγάλη στο κέντρο της Αθήνας, πολύ μεγάλη. Είτε στην Αγία Παρασκευή κατευθείαν, ίσως να είναι καλύτερα στην Αγία Παρασκευή. Δεν θέλω να αναλάβω αυτήν την ώρα την ευθύνη και να καλέσω συγκέντρωση κάπου, τη στιγμή που δεν ξέρω πού θα είμαστε όσοι είμαστε εδώ μέσα. Αλλά είναι πολύ εύκολο να κανονιστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αν ακούν οι συνάδελφοι από το ERT Open και το ERT Social ας αναλάβουνε την πρωτοβουλία μαζί με όσους συναδέλφους, συνδικαλιστικούς μας εκπροσώπους έχουν μείνει εκτός κτιρίου, άμεσα να γίνουν οι συνεννοήσεις και να βγει αμέσως ένα κάλεσμα για αύριο: πρωί, μεσημέρι απόγευμα, όπου κρίνουν οι ίδιοι είτε στην Αγία Παρασκευή είτε στο κέντρο και να γίνει μια μεγάλη διαδήλωση.
Όχι μόνο για την ΕΡΤ, όχι για τις θέσεις εργασίας μας, αλλά για την ίδια τη δημοκρατία, για την τροπή που έχουν πάρει πλέον τα πράγματα. Γι' αυτην την κατάφορη καταστολή, γι' αυτό το πισογύρισμα δεκαετιών. Για όλα αυτά που έπρεπε να υπερασπιστούμε και δεν μπορέσαμε. Και δεν είναι ώρα τώρα να δούμε γιατί δεν μπορέσαμε, αλλά τώρα είναι ώρα να αναλάβουμε και πάλι την υπεράσπιση. Για την αξιοπρέπεια και την τιμή μας. Για να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλον. Για να πιάσουμε το χέρι του αγνώστου και να σταθούμε στο πλάι του. Γιατί βρεθήκαμε στον ίδιο δρόμο μαζί, γιατί δώσαμε τον ίδιο αγώνα μαζί. Για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει να αύριο να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση. Αλλά σας ζητάμε και τώρα να προσέλθετε στην Αγία Παρασκευή, να προσέλθετε στο Ραδιομέγαρο.
Και να θυμάστε, όταν αυτό το μικρόφωνο κλείσει, αυτό που θα ακούτε δεν θα είναι η φωνή σας, δεν θα είναι η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, δεν θα είναι η φωνή της ΕΡΤ. Αυτοί που θα σας μιλούν, αυτοί που θα σας μιλούν, αυτοί που θα σας μιλούν, δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν θα είναι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Μάλιστα, μας εκκενώνουνε, μόλις ακούω ότι μάλλον δόθηκε εντολή να σταματήσω να μιλάω.
- [Αστυνομικός:] «να σταματήσει την εκπομπή...»
- [άλλος αστυνομικός:] «μπορείτε να περάσετε λίγο έξω;»
- Είναι εντολή σας; Ναι βεβαίως, να πάρω τα πράγματά μου, τα προσωπικά μου αντικείμενα;

Κάπου εδώ κλείνουμε αγαπητοί ακροατές, η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σιγεί, καλή συνέχεια. Θα τα πούμε, θα ξαναβρεθούμε.

Τα μικρόφωνα αυτά κλείνουν.

Ψυχή βαθιά.

radiofono.gr

Τα τελευταία ~8 λεπτά της φωνής των εργαζόμενων της ΕΡΤ, η οποία σίγησε μετά την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου.
Τα ΜΑΤ, βρίσκονται μέσα στο στούντιο, την ώρα που δημοσιογράφος της ΕΡΤ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την φωνή όλων μας. Αστυνομικοί με πολιτικά βιντεοσκοπούν το χώρο και παράλληλα ακούγονται οι ασύρματοι από το ραδιόφωνο, γυρίζοντας πίσω σε εποχές ΥΕΝΕΔ.
Μόνη πρόθεση της κυβέρνησης είναι σιγήσει η δημόσια τηλεόραση και το μεγαλειώδες κίνημα που αναπτύχθηκε ενάντια στο ξαφνικό "μαύρο" της ΕΡΤ, μετά από τις εντολές της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας.
Αυτή είναι η "δημοκρατία" τους! Η "δημοκρατία" που φιμώνει κάθε φωνή του λαού και τσακίζει κάθε λαϊκή αντίδραση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας.
'Η τώρα ή ποτέ! Όλοι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μια δημόσια, δωρεάν και ποιοτική ραδιοφωνία/τηλεόραση για όλο τον ελληνικό λαό!

Kάποια συγκινητικά (αλλά και χιουμοριστικά) tweets:














Bαστάτε γερά, είμαστε μαζί σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου