Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Eίναι όταν... οι κάρτες SIM είναι περισσότερες από εμάς!

Συνέβη και αυτό στον πλανήτη. Οι ενεργοποιημένες κάρτες sim ξεπερνούν τον πληθυσμό της Γης.

Για πρώτη φορά έπειτα από την κυκλοφορία των κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των καρτών που χρησιμοποιούνται πέρασε σε αριθμό τους ανθρώπους. Η διεθνής Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, GSMΑ, σε σχετική της έρευνα τονίζει πως οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές πλησιάζουν τα 7,23 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξημένες κατά 6,10% σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού γραφείου Απογραφών, ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια, αυξανόμενος κατά δύο άτομα το δευτερόλεπτο ή μόλις 1,2% το χρόνο. «Καμία τεχνολογία δεν μας έχει επηρεάσει όπως το κινητό τηλέφωνο. Είναι το ταχύτερα αυξανόμενο φαινόμενο που έχει καταγραφεί ποτέ: από το μηδέν στα 7,2 δισ. σε τρεις δεκαετίες» τόνισε σε δηλώσεις του ο Κέβιν Κίμπερλινγκ, πρόεδρος της εταιρείας Spencer Trask.
Η Spencer Trask είχε επενδύσει στην Millicom, εταιρεία που συνεργάζεται με το Facebook προκειμένου να προωθεί κινητά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Το γεγονός πάντως ότι οι ενεργές κάρτες SIM είναι πια περισσότερες από τους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν κινητό: Οι ενεργοί χρήστες πλησιάζουν τα 3,6 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε ενεργό χρήστη αντιστοιχούν δύο κάρτες SIM.

Οι μετρήσεις της GSMA συνυπολογίζουν τις κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται σε συσκευές που επικοινωνούν με άλλες συσκευές -από έξυπνα αυτοκίνητα μέχρι έξυπνους μετρητές.
Αυτές οι συνδέσεις «μηχανής με μηχανή» υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια. Χωρίς τον αριθμό αυτό, οι κάρτες SIM δεν θα είχαν ξεπεράσει τον παγκόσμιο πληθυσμό.
Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου