Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βοιωτία

Μεγάλη νύχτα έζησε η Λιβαδειά, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της Τετάρτης στον Άγιο Βλάσιο, ήταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες με κατεύθυνση τα χωριά Τσουκαλάδες και Περαχώρι. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ σήμερα το πρωί προστέθηκαν και τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Ο καπνός ήδη από τις 7 το απόγευμα είχε φτάσει μέχρι και τα ανοιχτά της Νέας Μάκρης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά οριοθετήθηκε και αυτή την ώρα είναι σε ύφεση.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες:







Υπενθυμίζεται ότι  νωρίτερα, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες «έγλειψαν» το μοναστήρι της Λυκουρέσης, και το Λιοντάρι της Χαιρώνειας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια». Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς, στις παρυφές της πόλης. 



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή για εκκένωση. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια». 

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περιμένουν να εκτιμήσουν την κατάσταση πριν δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Κάτοικοι ωστόσο έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

Το μέτωπο ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Λιβαδειάς. Ήδη έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, το σύνολο του εξοπλισμού των δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες.







Πηγή φωτό: viotianews, lamiareport, viotiashop, eviazoom, meteoclub.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου