Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά στην Βοιωτία

Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη ΛιβαδειάΣπίτια, στάνες, ζώα και περισσότερα από 20.000 στρέμματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός από την πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές το μεσημέρι στην περιοχή Καρακόλιθος Λιβαδειάς. Μέσα σε λίγες ώρες, η φωτιά απείλησε χωριά και ένα γηροκομείο ενώ έφτασε και στις παρυφές της Λιβαδειάς.

Οι ενισχύσεις της Πυροσβεστικής έφτασαν εξαιρετικά αργά (μετά τις 6 το απόγευμα είχε δοθεί εντολή σε έξι «Καναντέρ», δύο ελικόπτερα και σε ισχυρές επίγειες δυνάμεις να συνδράμουν στην κατάσβεση) και έτσι, όλο το βράδυ, οι κάτοικοι των χωριών Χαιρώνεια, Τσουκαλάδες, Αγ. Βλάσης και Πέρα Χωριό παρακολουθούσαν την πορεία της φωτιάς. Μάλιστα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι Τσουκαλάδες καθώς και το «Ιδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας». Η φωτιά τελικά τέθηκε υπό έλεγχο χτες το πρωί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης να έχουν γίνει στάχτη, στάνες και σπίτια σε Αγιο Βλάση, Τσουκαλάδες και Χαιρώνεια να έχουν καταστραφεί, ζώα να έχουν απανθρακωθεί. Παράλληλα, πολλοί πολίτες βρέθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς για τις πρώτες βοήθειες λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Από χτες, στην περιοχή υπήρχαν συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του ΕΛΓΑ για μια πρώτη εκτίμηση των καταστροφών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου