Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

“Ποτάμια” ραδιενέργειας από τη Φουκουσίμα παρασέρνουν την Tepco

Τη διάλυση και ρευστοποίηση της Tokyo Electric Power, διαχειρίστριας της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα, ζήτησε Ιάπωνας περιφερειάρχης στην περιοχή του οποίου φιλοξενείται ένα ακόμα εργοστάσιο της εταιρείας.

Η Tepco πέρασε στην ιδιοκτησία του κράτους το 2012 και λαμβάνει κρατική επιδότηση για να αποζημιώσει τους 160.000 ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους την επαύριο του σεισμού της 11ης Μαρτίου 2011 στη Φουκουσίμα.

Ο Χιρονίκο Ιζουμίντα, κυβερνήτης της Νιιγκάτα, βόρεια του Τόκυο, υποστηρίζει επί δύο έτη ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Tepco να επανεκκινήσει τη λειτουργία της μονάδας Κασιβαζάκι Καρίβα, το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο παγκοσμίως, εάν πρώτα δεν δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για το δυστύχημα της Φουκουσίμα και την τήξη των αντιδραστήρων.

Βασίζει την άποψή του στα τεκταινόμενα αυτή τη στιγμή στη Φουκουσίμα, όπου η Tepco βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνών αναλυτών και Ιαπώνων πολιτικών για την απόκρυψη στοιχείων σχετικά με τη νέα διαρροή 300 τόνων ραδιενεργών υδάτων στη θάλασσα.

Υπολογίζεται ότι η Tepco έχει να διαχειριστεί 132 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων γεμάτες με ραδιενεργό νερό με τους ειδικούς να περιγράφουν το έργο της διαχείρισης των τοξικών υδάτων ως μια από τις μεγαλύτερες τεχνικές προκλήσεις της εποχής μας.

Η διαχείριση όλου όλου αυτού του υδάτινου όγκου έχει λάβει επείγοντα χαρακτήρα με τους ειδικούς να προτείνουν δύο ρεαλιστικές λύσεις εξίσου επιβλαβείς για το περιβάλλον: είτε την εξάτμιση του νερού είτε την απελευθέρωσή του στον Ειρηνικό Ωκεανό.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου