Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Πλημμύρες σε Β. Πελοπόννησος, Επτάνησα και Δ. Στερέα Ελλάδα. Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες έπληξαν χθες το βράδυ την Αχαΐα με αποτέλεσμα στο λιμάνι της Πάτρας να σημειωθεί σύγκρουση μεταξύ δύο πλοίων, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.
Επίσης η πυροσβεστική δέχτηκε περίπου 17 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα, όπως επίσης στα Λεχαινά και την Αμαλιάδα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι του Αιγίου, με δέντρα να ξεριζώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων και αρκετά σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πάντως η βροχή σταμάτησε, οπότε και δεν υπάρχουν νεώτερα προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού.

Στη Γαστούνη πάλι, αρκετά αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί λόγω της περιορισμένης ορατότητας, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και στην Κεφαλονιά, όπου από τη θαλασσοταραχή βυθίστηκε ιστιοφόρο που ήταν δεμένο στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Προβλήματα τέλος σημειώθηκαν και στο Αγρίνιο  με αρκετά αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται από τις ισχυρές βροχές.
Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται για το Σάββατο που στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση 4 ως 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα είναι σε σταδιακή πτώση σε Ιόνιο και ηπειρωτικά.

Αττική: Άστατος καιρός και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως δυτικά και βόρεια, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Θα υπάρξουν και διαστήματα με ήλιο.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ αλλά γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρούς.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ανατολικά από 18 ως 30 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά από 12 ως 20.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 28 και στην Κρήτη μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου