Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Επίθεση χάκερ στην Adobe - κλοπή δεδομένων 2,9 εκατ. πελατών

Η αμερικανική εταιρία λογισμικού Adobe και δημιουργός των ευρέως χρησιμοποιούμενων αρχείων pdf, επιβεβαίωσε πως έπεσε θύμα πολύ σοβαρής κυβερνοεπίθεσης και ότι οι χάκερ υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 2,9 εκατομμυρίων πελατών της. Μεταξύ των στοιχείων στα οποία οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση, υπάρχουν ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη του για το περιστατικό που συνέβη», εκτιμώντας ότι οι χάκερ δεν υπέκλεψαν αποκρυπτογραφημένα στοιχεία χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. 

Η Adobe ήδη ξεκίνησε να αναδιαμορφώνει τους κωδικούς ασφαλείας των λογαριασμών που πιθανώς παραβιάστηκαν και οι αντίστοιχοι χρήστες- πελάτες της θα λάβουν σχετική ειδοποίηση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τις αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία συστήνει στους πελάτες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ειδικά αν χρησιμοποιούν τους ίδιους και σε άλλες ιστοσελίδες.

Η Adobe ανακοίνωσε πως ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές ασφαλείας και ήδη προσπαθεί να εντοπίσει τους χάκερς. Επίσης, έκανε γνωστό ότι ερευνά κατά πόσο οι χάκερς απέκτησαν «παράνομη πρόσβαση» στον πηγαίο κώδικα των πολυάριθμων προϊόντων της, όπως το Adobe Acrobat (pdf) και το Photoshop. Πάντως εκπρόσωπός της εταιρίας είπε ότι «με βάση τα έως τώρα ευρήματά μας, δεν έχουμε διαπιστώσει οποιονδήποτε αυξημένο κίνδυνο για τους πελάτες μας ως συνέπεια αυτού του περιστατικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου