Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Στο μισό οι καμένες εκτάσεις σε σχέση με πέρυσι

Στο μισό μειώθηκαν, σε σύγκριση με πέρυσι, οι καμένες εκτάσεις από τις 4.248 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013, ανακοινώθηκε ότι οι πυρκαγιές αυτήν τη χρονιά έκαψαν 233.929 στρέμματα, ποσοστό μειωμένο κατά 56,8% σε σχέση με τον μέσο όρο της αντίστοιχης χρονικής περιόδου των τελευταίων ετών. Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι δεν ευνοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, αφού επικράτησαν ισχυροί άνεμοι και ξηρασία με αποτέλεσμα τις 77 από τις 92 ημέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς να καταγράφεται «υψηλός» και «πολύ υψηλός». Εξάλλου, αύξηση της τάξης του 108%, σε σχέση με το 2012, παρουσίασαν οι συλλήψεις, που έφτασαν τις 190.

Για «100% βελτίωση των αποτελεσμάτων της Πυροσβεστικής» με «λιγότερα μέσα και λιγότερα χρήματα» έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Ο υπουργός απέδωσε τη βελτίωση αυτή στη στενότερη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την έγκαιρη οικονομική ενίσχυση. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Δένδιας και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τονίζοντας ότι «ο εθελοντισμός θα είναι το δόγμα της δασοπυρόσβεσης στο μέλλον» και επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας στη μάχη κατά των πυρκαγιών είναι απαραίτητη.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου