Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Kάλεσμα προς τους ραδιοΕΡΑσιτέχνες από της ΕΡΤ


Την βοήθεια και την στήριξη των ραδιοερασιτεχνών σε όλη την Ελλάδα ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ,ώστε να κρατηθούν ανοιχτά όλα τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα στην ελληνική επικράτεια, μετά και το νέο μαύρο (ή μπλε) τoυ απογεύματος της Πέμπτης, σταματώντας τις μεταδόσεις σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Είναι ανάγκη να βοηθήσουν, όλοι. Nα βοηθήσουμε όλοι, όπως μπορούμε.
Σταματάει για δεύτερη φορά την εκπομπή της μέσω δορυφόρου, και εμμέσως αναλογικά, η ΕΡΤ. Σήμερα στις 6 το απόγευμα, διακόπηκε η αναμετάδοση του σήματος των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ (ΝΕΤ και ΕΤ3) από τον δορυφόρο Astra, στον οποίο φιλοξενούνταν τους τελευταίους 2 μήνες. Παρόλα αυτά όμως, θα συνεχιστεί η μετάδοσή τους μέσω του ertopen.com αλλά και του thepressproject.gr. Από αυτή την διακοπή δεν επηρεάζονται τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ, καθώς οι περιφερειακοί σταθμοί, αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της Αθήνας μέσω internet, ενώ οι αναλογικοί πομποί της ΕΡΑ στην Αττική (91.8 και 105.8) παίρνουν σήμα απευθείας από το Ραδιομέγαρο.
Επιπλέον, το ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ στην Αθήνα, τροφοδοτείται και αυτό από το Ραδιομέγαρο, αντιμετωπίζοντας όμως προβλήματα από παρεμβολές πάνω στις συχνότητες εκπομπής. Ουσιαστικά πλέον, το μόνο στήριγμα της ΕΡΤ στην περιφέρεια, είναι η ραδιοφωνία. Είτε μέσω των περιφερειακών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ, που εκπέμπουν δικό τους πρόγραμμα και αναμεταδίδουν αυτό της Αθήνας, όσο και από μεμονωμένους πομπούς της ΕΡΑ Αθηνών, που εκπέμπουν ακόμα και μετά την εξάπλωση της ΔΤ στα κέντρα εκπομπής, πανελλαδικώς.
e-tetradio

Το σημείο συνάντησης θα είναι το Studio C του Ραδιομεγάρου, στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου. Τα e-mail επικοινωνίας, είναι τα ertopen@gmail.com και pospert123@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου