Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Τα φωτοβολταϊκά ξεπέρασαν τα αιολικά – Στα 1.615 μεγαβάτ η ισχύς


fwtovoltaika-aiolika-98514Την ισχύ των αιολικών ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα φωτοβολταϊκά, χωρίς να υπολογίζονται οι εγκαταστάσεις στις στέγες, συνολικής ισχύος 329 μεγαβάτ.
Ειδικότερα, τον περασμένο Φεβρουάριο η ισχύς των φωτοβολταϊκών έφτασε τα 1615 μεγαβάτ έναντι 1495 των αιολικών.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την τελευταία έκθεση του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας(ΛΑΓΗΕ).
Αν και οι υψηλές τιμές απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας έχουν απογειώσει τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, οι πληρωμές προς τους παραγωγούς καθυστερούν μέχρι και πέντε μήνες λόγω έλλειψης ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσει το  έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ, που φέτος αναμένεται να φτάσει τα 695 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση έχει «παγώσει» τις αδειοδοτήσεις νέων μονάδων, ενώ εξετάζει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων.
Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών(ΣΕΦ) ασκεί κριτική στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ), χαρακτηρίζοντας αβάσιμη και άστοχη την πρόταση του ΕΣΗΑΠΕ για αναστολή σύνδεσης νέων φωτοβολταϊκών. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΣΕΦ)
Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου