Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

«Κόλαση» φωτιάς σε πόλη της Χιλής

Τουλάχιστον 60 σπίτια καταστράφηκαν από μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη κοντά σε παραθαλάσσια πόλης της Χιλής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.



Όπως επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», η φωτιά ανάγκασε περίπου 150 οικογένειες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα περίχωρα της πόλης Βαλπαραΐσο, κάνοντας παράλληλα στάχτη 148 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης. Η φωτιά εκδηλώθηκε ξαφνικά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που την προκάλεσε.

Εικόνες από την κρατική τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται γρήγορα προς το κέντρο της πόλης, έχοντας μαζί τους ό, τι μπορούσαν να διασώσουν από τις «πύρινες γλώσσες». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, που μεγάλη πυρκαγιά προκαλεί καταστροφές στη συγκεκριμένη πόλη. Η προηγούμενη είχε σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο σημείο βρέθηκαν εκατοντάδες πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν και εναέρια μέσα εν μέσω αποπνικτικής ατμόσφαιρας λόγω του πυκνού καπνού.


Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera, ταξίδεψε την Τετάρτη στην περιοχή, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πληγέντες. Συνολικά, τρια κέντρα υποδοχής πυρόπληκτων δημιουργήθηκαν, προκειμένου να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της πόλης.

Τον περασμένο Φεβρουάριο 75 κατοικίες καταστράφηκαν, με περισσότερους από 1.200 ανθρώπους να πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου