Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γερμανία: 41.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές της Βουδαπέστης, πρωτεύσας της Ουγγαρίας, καθότι τα φουσκωμένα νερά του Δούναβη αναμένεται να φτάσουν στην πόλη το βράδυ της Κυριακής.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε περιοχές της ανατολικής Γερμανίας την Κυριακή, αφότου ο ποταμός Έλβας υπερχείλισε και έσπασε ένα φράγμα, όπως ανακοίνωσαν οι γερμανικές Αρχές.

Οι μεγαλύτερες «πληγές» καταγράφηκαν στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, όπου, στην πρωτεύουσα Μαγδεμβούργο, περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους την Κυριακή, αφότου δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Ιδιαίτερα σοβαρή ήταν η κατάσταση στην συνοικία Ροθένσε, όπου οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων, φορτηγών και λεωφορείων.

Ακόμα 8.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να αφήσουν τις εστίες τους στην κοντινή πόλη Άκεν και τα γειτονικά χωριά, αφότου φράγμα στο ποταμό Έλβα υπέστη ρήγμα υπό την πίεση των υδάτων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές της Βουδαπέστης, πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, καθότι τα φουσκωμένα νερά του Δούναβη αναμένεται να φτάσουν στην πόλη το βράδυ της Κυριακής.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, περίπου 7.000 στρατιώτες και εθελοντές τοποθετούν σάκους με άμμο στις όχθες του ποταμού, προκειμένου να ενισχύσουν τις «άμυνες» της πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που πλήττουν την κεντρική και βορειοανατολική Ευρώπη κατά την τελευταία εβδομάδα, οδηγώντας στην υπερχείλιση ποταμών όπως ο Έλβας, ο Δούναβης και ο Βλατλάβα.

Θάνατοι έχουν καταγραφεί στην νότια Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου