Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινή εβδομάδα



Από το : www.zougla.gr
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής, με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τον υδράργυρο να σημειώνει αισθητή πτώση.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σταδιακά το Αιγαίο, την Εύβοια και στα ανατολικά της χώρας αναμένεται να διατηρηθούν οι ενισχυμένοι βοριάδες εντάσεως μέχρι 8 μποφόρ.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Αττική, όπου από το απόγευμα κυρίως θα ανατολικά, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ - στα ανατολικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 26 στην Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα και την Τρίτη, με περαιτέρω μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική Ελλάδα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια, με εξασθένηση από την Πέμπτη. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 5 μποφόρ.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός δήλωσε στη zougla.gr τόνισε ότι το σκηνικό του καιρού σημειώνει σημαντική αλλαγή από απόψε το βράδυ, με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν κατά τόπους αισθητή μεταβολή και ιδιαίτερα τη Δευτέρα, οπότε και θα κορυφωθούν:

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη: Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια τμήματα και είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα θαλάσσια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανοιχτά του Ιονίου βόρειοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές στην Εύβοια και την ανατολική Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς κατά τόπους στα θαλάσσια 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη: Στη νότια Κρήτη αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, αλλά, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανώς κατά τόπους στις Κυκλάδες 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 27. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια αρχικά αίθριος, αλλά, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αν έχετε φωτογραφίες ή video από περιοχές που διαπιστώνονται μεταβολές στο σκηνικό του καιρού, μπορείτε να μας τα στείλετε στο velissaris.panos@gmail.com , στο Twitter (Panos Velissaris) και το Google+ (Παναγιώτης Βελισσάρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου