Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο τυφώνας Sandy πλησιάζει το Μανχάταν!




LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ABC NEWS

LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ BROOKLYN

LIVE ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE

LIVE ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ BBC

Η δορυφορική εικόνα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ στις 8.25 το πρωί (15.25 ώρα Ελλάδος) δείχνει ξεκάθαρα πως ο τυφώνας Sandy έχει εισέλθει στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών κινούμενος βορειοδυτικά. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο τυφώνας βρίσκεται στο New Jersey, όπου και «συνάντησε» ένα τοπικό χαμηλό βαρομετρικό με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε υπερκαταιγίδα η οποία λογικά θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις και χιονοθύελλες.



O φονικός τυφώνας «Sandy» σκορπά τον φόβο και την αγωνία σε εκατομμύρια κατοίκους της αμερικανικης μεγαλούπολης. Αυτή τη στιγμή ο «Sandy» τοποθετείται στην κατηγορία 1 από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των Η.Π.Α και συνεχώς ενισχύεται, ενώ έχει αφήσει πίσω του μέχρι στιγμής 67 νεκρούς - εκ των οποίων οι 51 στην Αϊτή.



Ο τυφώνας κινείται νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης, με μέση ταχύτητα 32 χλμ./ώρα. Τα πρώτα κύματα έκαναν την εμφάνισή τους στο στο ύψος του Buttery Park και του Atlantic City. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών των Η.Π.Α. (Fema) τόνισε πως το κόστος των πιθανών ζημιών μπορεί να φθάσει τα 3 δισ. δολάρια μόνο στις Η.Π.Α., με τουλάχιστον 250.000 κατοικίες να βρίσκονται σε κίνδυνο σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας «CoreLogic».

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο τυφώνας θα «ενωθεί» με ψυχρούς δυτικούς ανέμους και το επικίνδυνο αυτό «μείγμα» καιρικών φαινομένων θα διαπεράσει αργά και βασανιστικά την ανατολική ακτή για μέρες. Έτσι, προειδοποιούν ότι ο τυφώνας θα συνοδευτεί από σφοδρούς ανέμους και ίσως την ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει ποτέ τις Η.Π.Α.. Ο «Sandy» ή «καταιγίδα Frankestein» μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε πολιτείες - κλειδιά για τις αμερικανικές εκλογές (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Πενσυλβάνια, Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Ντελαγούερ), προκαλώντας πλημμύρες και ενδεχομένως θανάτους σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια και Νιούαρκ. Εκτιμάται ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τουλάχιστον 60 εκατ. ανθρώπους σε 12 αμερικανικές πολιτείες μέσα στις επόμενες 24-32 ώρες, καθώς υπολογίζεται ότι θα δεχτούν 25 εκατοστά βροχής και 60 εκατοστά χιονιού μέσα σε μια ημέρα.

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται ο τυφώνας να «πατήσει» στις ανατολικές ακτές ξεκινώντας από την Βιρτζίνια και το Νιου Τζέρσεϊ. Προς το παρόν, οι περιοχές αυτές αντιμετωπίζουν φαινόμενα σφοδρής κακοκαιρίας ενώ η στάθμη του νερού σε διάφορα σημεία αρχίζει και ανεβαίνει σταδιακά. Στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης περίπου 1.100 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κι όλα αυτά ενώ προς το παρόν η πόλη που πλήττεται περισσότερο από τις πλημμύρες φαίνεται πως είναι το Ατλάντι Σίτυ.

Το ιστιοφόρο Bounty εγκαταλείπεται από το πλήρωμά του 

Εγκατέλειψαν το ιστιοφόρο Bounty, αντίγραφο του ιστορικού ομώνυμου πλοίου, τα 17 μέλη του πληρώματός του ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας, καθώς βρέθηκε στην πορεία του τυφώνα Σάντι.

Ο εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Μπρένταν Σαλέρνο, ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα εγκαταλείπει το πλοίο, καθώς τα κύματα ξεπερνούν τα πεντέμισι μέτρα ανοικτά του Ακρωτηρίου Χάτερας.

Ήδη έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο σχολείων, δημοσίων υπηρεσιών, αεροδρομίων ενώ εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί τα Μ.Μ.Μ. σε διάφορες πολιτείες απ' όπου αναμένεται να περάσει ο τυφώνας. Παράλληλα, παρατηρούνται αλλαγές στην προεκλογική εκστρατεία των δύο... μνηστήρων για τον Λευκό Οίκο, με αρκετά εκλογικά κέντρα να μην δέχονται ψηφοφόρους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Ο προβληματισμός των Μετεωρολόγων γίνεται ακόμα πιο έντονος από το γεγονός ότι το βράδυ της Δευτέρας η Πανσέληνος ενδεχομένως να μεγαλώσει το φαινόμενο της παλίρροιας στις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α., την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τις προβλέψεις ο «Sandy» θα ενισχυθεί όταν ενωθεί μ' ένα βαρομετρικό χαμηλό σε χερσαία ζώνη της πολιτείας Βιρτζίνια.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τηνπολιτεία της Νέας Υόρκης, ενώ παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί για τις πολιτείες Μέριλαντ, Πενσυλβάνια, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ καθώς και για τηνπρωτεύουσαΟυάσινγκτον. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών και εκ νέου υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της Fema, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προετοιμασίες εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα, ενώ ήδη σύμφωνα με άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας «The New York Times», έχουν προκληθεί πλημμύρες σε περιοχές της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ.

Επίσης, ο πρόεδρος Ομπάμα ακύρωσε την προεκλογική του ομιλία στο Ορλάντο της Φλόριντα και θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ώστε να επιβλέψει και να έχει πλήρη άποψη της προετοιμασίας ενόψει του επερχόμενου τυφώνα.


Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN, ABC και Fox News μεταδίδουν ότι αρκετοί κάτοικοι δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψιν τους τις προειδοποιήσεις των Αρχών, παραμένοντας κοντά στις παραλίες και στα σπίτια τους παρά τις εντολές για εκκένωση περιοχών.


(Βίοι αντίθετοι: Οχυρωματικά έργα κοντά στο Σημείο Μηδέν και... αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το Άγαλμα της Ελευθερίας)


(Σέρφερ στην παραλία του Λονγκ Μπιτς αργά το απόγευμα της Κυριακής)

Ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να βγάζουν και αναμνηστικές φωτογραφίες δίπλα στα οχυρωματικά έργα, με τις περισσότερες περιπτώσεις να εμφανίζονται στη Νέα Υόρκη και σε παραθαλάσσια τμήματα του Νιου Τζέρσεϊ.

Οχυρώνεται η Νέα Υόρκη - Εκκενώσεις παραθαλάσσιων περιοχών
Oι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των εταιρειών «Island Ferry» και «East River Ferry» ματαιώνονται τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Το ίδιο συνέβη και με τα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, με τους οδηγούς να τραβούν «χειρόφρενο» προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού των επιβατών και να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των σωστικών συνεργείων.




(Από αριστερά προς τα δεξιά: Πλοία των «Island Ferry» και «East River Ferry»)

Παράλληλα το δίκτυο δημοσίων μεταφορών στο «Μεγάλο» Μήλο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, τοπική ώρα ανατολικών Η.Π.Α. (01.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος), συμπεριλαμβανομένου και του υπόγειου σιδηροδρόμου, με απόφαση του κυβερνήτη της πολιτείας, Άντριου Κουόμο. 





Από νωρίς το μεσημέρι είχαν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία των σταθμών του Μετρό οι σχετικές ανακοινώσεις, με τους πολίτες να σπεύδουν να κάνουν τις μετακινήσεις τους πριν τον τερματισμό των δρομολογίων.



Η έλευση του τυφώνα «Sandy» οδήγησε σε εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης την Κυριακή, με αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν τη ματαίωση προγραμματισμένων πτήσεων με αεροσκάφη του στόλου τους για σήμερα, Δευτέρα.


(Σκηνές από το αεροδρόμιο του «LaGuardia» και του σταθμού του Μετρό Πεν)

Την ίδια στιγμή, πάρκα, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας σε όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ενώ για την Τρίτη θα υπάρξει σχετική απόφαση ύστερα από συνεδρίαση των αρμόδιων Αρχών. Εικόνες από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν κατοίκους να απομακρύνουν τα σκάφη τους από τις προβλήτες και να προμηθεύονται σακιά με άμμο.



Δείτε το video με κατοίκους στην παραλία του Λονγκ Άιλαντ να μαζεύουν χώμα σε σακιά...


Δείτε το video με τις προετοιμασίες σε κεντρικό κατάστημα της Apple...


Η τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση με τη Νέα Υόρκη να έχει χωριστεί σετρεις ζώνες επικινδυνότητας.


(Οι ζώνες επικινδυνότητας της Νέας Υόρκης - Με κόκκινο κύκλο ορισμένα από τα 76 διαθέσιμα καταφύγια)

Αναλυτικότερα:
Ζώνη Α (κόκκινο): Υποχρεωτική εκκένωση με εντολή του δημάρχου της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Ζώνη Β (πορτοκαλί): Εμφάνιση πιθανών πλημμυρών από ενδεχόμενη αναβάθμιση του «Sandy» σε κατηγορία 2.
Ζώνη Γ (πράσινο ανοικτό): Εμφάνιση πλημμυρών σε περίπτωση αναβάθμισης του τυφώνα σε κατηγορία 3-4.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έδωσε εντολή για την απομάκρυνση 375.000 κατοίκων από τη ζώνη Α.

«Πρόκειται για μια σοβαρή και επικίνδυνη καταιγίδα», σημείωσε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης γι αυτό και πρότεινε στους πολίτες να προμηθευτούν μπουκάλια με νερό. Παράλληλα, εξήγησε ότι η χρήση ανελκυστήρων θα πρέπει να αποφευχθεί, ενώ έκρινε επικίνδυνη την παραμονή κοντά στα παράθυρα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να ρίξουν αντικείμενα στα τζάμια και να τραυματίσουν κατοίκους.

Ωστόσο, συνέστησε ψυχραιμία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλω κανένας να πέσει στο κρεβάτι του σήμερα και να σκέφτεται ότι θα πρέπει να ανησυχεί όλη την επόμενη ημέρα για το πως θα περάσει τη νύχτα που έρχεται».

Δείτε το video...


Εκτιμάται ότι τη στιγμή της υψηλής παλίρροιας, η άνοδος των υδάτων μπορεί να φτάσει τα 3,30 μ. στον πορθμό του Λονγκ Άιλαντ και τον κόλπο της Νέας Υόρκης, από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές στην ανατολική πλευρά των Η.Π.Α.. Εφόσον συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του «Μεγάλου Μήλου» θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση στη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να λειτουργήσουν εκ νέου περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας διευκρίνισαν τοπικοί αξιωματούχοι, με τους κατοίκους στις παραθαλάσσιες περιοχές της Νέας Υόρκης να δημιουργούν οχυρώσεις και να τοποθετούν προστατευτικά στις πόρτες και τα παράθυρα.


(Πολίτες άδειασαν τα σούπερ μάρκετ εν όψει του «Sandy»)


(Τοποθέτηση προστατευτικών στις εισόδους του Μετρό)


(Σακιά με άμμο σε κτήρια της Νέας Υόρκης)

Η Wall Street ανακοίνωσε ότι η αίθουσα των συναλλαγών θα παραμείνει κλειστή σήμερα, Δευτέρα, για πρώτη φορά από το 1985 και τον τυφώνα «Gloria». Ειδικά συνεργεία έχουν τοποθετήσει σακιά με άμμο προκειμένου να αποτρέψουν τα ορμητικά νερά να μπουν μέσα στις εγκαταστάσεις του κτηρίου και να προκαλέσουν ζημιές. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο είναι πιθανό το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να παραμείνει κλειστό και την Τρίτη.



Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης εξήγησε ότι σε δημόσια τοποθέτησή του ότι στις αντιδράσεις του κόσμου δεν πρέπει να υπάρξουν υπερβολές, ζητώντας σύνεση και ψυχραιμία. Ειδικότερα, ο Άντριου Κουόμο εξήγησε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Αν γυρίσει και απομακρυνθεί, τόσο το καλύτερο. Πραγματικά θα είναι πολύ καλά. Αλλά, αν όχι, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό», τόνισε.


nyc on livestream.com. Broadcast Live Free

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας προχώρησε στην αναβολή προγραμματισμένης συνεδρίασης για σήμερα, Δευτέρα, λόγω της επικείμενης έλευσης του τυφώνα.

Παραλύει ο Δημόσιος Τομέας - Κλειστά σχολεία σε Ουάσινγκτον, Φιλαδέλφεια, Νιούαρκ




Αλλαγές και τροποποιήσεις στη λειτουργία του δικτύου μεταφορών και των δημοσίων υπηρεσιών έχουν ανακοινωθεί στις πόλεις Ουάσινγκτον, Φιλαδέλφεια και Νιούαρκ, ενώ εκκενώσεις παραθαλάσσιων περιοχών έχουν πραγματοποιηθεί στις πολιτείες Βόρεια Καρολίνα, Νιου Τζέρσεϊ, Μέριλαντ και Ντελαγουέρ.

Νιου Τζέρσεϊ:
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί λεωφορεία και τρένα, ενώ τα σχολεία της πρωτεύουσας,Νιούαρκ, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Δευτέρα. Παράλληλα, όλα τα καζίνο στο Ατλάντικ Σίτι δεν θα δέχονται πελάτες, ενώ έχει δοθεί εντολή για εκκενώσεις πληθυσμών κατά μήκος της ακτογραμμής των Μπαρίερ Άιλαντς.


(Κλειστά τα καζίνο στο Ατλάντικ Σίτι)


(Ενημερωτικές πινακίδες στα καζίνο


(Έργα στις παραθαλάσσιες ακτές για τα κύματα που θα σηκώσει ο τυφώνας)

Δείτε το video με κατοίκους στην πόλη Ρεντ Μπανκ να «σηκώνουν» τα ράφια σούπερ μάρκετ...


Ορισμένοι πάντως δεν δείχνουν να συμμερίζονται τις προειδοποιήσεις των Αρχών, σε αντίθεση με πολλούς που προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έλευση του τυφώνα «Sandy».


(Κάτοικοι δίπλα σε ακτή της πόλης Κέιπ Μεϊ)


(Τοποθέτηση προστατευτικών σε καταστήματα της πόλης Κολντ Σπρινγκ)

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο δήμαρχος του Νιούαρκ, Κόρι Μπρούκερ, ξεκαθάρισε πως οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τις προειδοποιήσεις των Αρχών, παρά το γεγονός ότι ο τυφώνας «Sandy» τοποθετείται αυτή τη στιγμή στην κατηγορία 1.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του...


Ουάσινγκτον: Κλειστά θα παραμείνουν τα πάρκα και τα δημόσια σχολεία, την ίδια στιγμή που εκτός λειτουργίας θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ο υπόγειος σιδηρόδρομος. Με απόφαση του προέδρου των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα η πόλη έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πενσυλβάνια: Εκτός λειτουργίας το δίκτυο σιδηροδρόμων στην πρωτεύουσα Φιλαδέλφειακαι οι δημόσιες υπηρεσίες. Κλειστό και το διεθνές αεροδρόμιο σήμερα, Δευτέρα. Σε επιφυλακή τουλάχιστον 15.000 μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας για τη συνδρομή στις επιχειρήσεις καθαρισμού περιοχών που θα πληγούν από τον τυφώνα.

Κοννέκτικατ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται 1.600 σπίτια.

Βόρεια Καρολίνα:
 Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται 1.000 σπίτια. - Εγκατέλειψαν το ιστιοφόρο Bounty, αντίγραφο του ιστορικού ομώνυμου πλοίου, τα 17 μέλη του πληρώματός του ανοικτά της πολιτείας, καθώς βρέθηκε στην πορεία του τυφώνα. Ο εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Μπρένταν Σαλέρνο, ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα εγκαταλείπει το πλοίο, καθώς τα κύματα ξεπερνούν τα 5,5μέτρα ανοικτά του ακρωτηρίου Χάτερας.

Νιου Τζέρσεϊ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται 1.000 σπίτια.

Μασαχουσέτη: Λειτουργεί το Μετρό στην πρωτεύουσα Βοστώνη μέχρι νεωτέρας. Κλειστά τα σχολεία. 

Βιρτζίνια: Μικρής έκτασης πλημμύρες έχουν σημειωθεί στις νοτιοανατολικές περιοχές της πολιτείας λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Χαρακτηριστική περίπτωση η πόλη του Νόρφολκ, όπου αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια».




(Πλημμύρες στην πόλη Νόρφολκ)

Μέριλαντ: Αναβάλλεται η ψηφοφορία για όσους επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου. Σε επιφυλακή οι Αρχές στη Βαλτιμόρη.


(Σκοτείνιασε ο ουρανός στη Βαλτιμόρη)

Προβλήματα στην προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων
Η επικείμενη άφιξη του τυφώνα «Sandy» στις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α. ανάγκασε τόσο το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα όσο κι αυτό του Μιτ Ρόμνεϊ να προχωρήσουν σε αλλαγές του προγράμματος τους. Ειδικότερα, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. ακύρωσε ομιλία του στη Βιρτζίνια μαζί με τον Μπιλ Κλίντον, την ίδια στιγμή που ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης δεν ταξίδεψε στη Βιρτζίνια λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και κατευθύνθηκε στο Οχάιο.

Σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών χαρακτήρισε «μεγάλη, σοβαρή και βραδυκίνητη» την καταιγίδα που πλησιάζει, υπογραμμίζοντας ότι είναι πιθανό να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να δώσουμε μια μεγάλη και άμεση απάντηση», σημείωσε μετά την ολοκλήρωση έκτακτης συνάντησης της Fema.

Ερωτώμενος για το αν ο τυφώνας «Sandy» θα δημιουργήσει προβλήματα σε όσους θέλουν να ψηφίσουν, απέφυγε να απαντήσει με ακρίβεια, τονίζοντας ότι οι Αρχές θα εστιάσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα και θα προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή κριθεί σκόπιμη για την ασφάλεια των πολιτών.

Δείτε το video...


Ακυρώσεις πτήσεων - Κλειστό το αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια
Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες «Jet Blue», «U.S. Airways» και «Delta» ανακοίνωσαν την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πτήσεων για σήμερα, Δευτέρα, με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να τις υπολογίζει σε περίπου 7.000 ενώ οι ζημιές για τις αεροπορικές εταιρείες εκτιμάται ότι ενδέχεται να αγγίξουν το «αστρονομικό» ποσό των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία «Air France» γνωστοποίησε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της προς τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, ενώ σε ανάλογες ενέργειες προχώρησαν τόσο η «Virgin Atlantic» όσο και η «British Airways». Ειδικότερα, η βρετανική εταιρεία ματαίωσε όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών της προς τα αεροδρόμια που βρίσκονται κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων αυτών στις πόλεις Νέα Υόρκη, Βαλτιμόρη, Ουάσινγκτον, Φιλαδέλφεια, Βοστώνη, με εξαίρεση την πτήση BA238 με προορισμό την πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης.

Δείτε το video...


Φονικό πέρασμα από την Καραϊβική 

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο τυφώνας «Sandy» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 44 ανθρώπων στην Αϊτή, 11 στην Κούβα και τεσσάρων στον Άγιο Δομίνικο, την Τζαμάικα και τις Μπαχάμες.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στο σύστημα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης καθώς και στο οδικό δίκτυο αρκετών νησιών της Καραϊβικής θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου