Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη


Έντονη κακοκαιρία πλήττει ευρωπαϊκές χώρες, με χιόνια να πέφτουν σε περιοχές της Γαλλίας και της Πολωνίας και ισχυρές βροχοπτώσεις να προκαλούν πλημμύρες στη Βενετία.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η πλατεία του Αγίου Μάρκου στο κέντρο της ιταλικής πόλης καλύφθηκε με νερό την Κυριακή, με αρκετά εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν τουριστικά είδη να παραμένουν κλειστά. Τα σοκάκια είχαν πλημμυρίσει από τα νερά της βροχής, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε αρκετούς τουρίστες να φορέσουν αδιάβροχο και μπότες προκειμένου να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Δείτε το video…

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι στην ανατολική πλευρά της Γαλλίας είδαν τις αυλές των σπιτιών τους να έχουν καλυφθεί από το χιόνι, με τη σφοδρή χιονόπτωση να προκαλεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου 50.000 κατοικίες παρέμειναν για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί της Κυριακής.

Στη γαλλική Ριβιέρα δύο άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, με τα σωστικά συνεργεία να χτενίζουν τη θαλάσσια και χερσαία ζώνη στην οποία είχαν πάει για surfing. Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένα 12χρονο αγόρι από τη Βρετανία. Οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν τις τοπικές Αρχές να συστήσουν στους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από τις ακτές.

Δείτε το video…


Κι όλα αυτά ενώ στην Πολωνία τρεις άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου