Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

WWF: Ανάγκη για άμεση κινητοποίηση στη Χίο

Οι εκτάσεις που κάηκαν στη Χίο δεν έχουν κηρυχθεί ακόμη αναδασωτέες, ενώ δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργαΤις σοβαρές καθυστερήσεις της πολιτείας για την αποκατάσταση των 148 χιλιάδων στρεμμάτων που έκαψε τον Αύγουστο η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο επισημαίνει έκθεση της WWF Ελλάς.

Τονίζει ότι η περιοχή δεν έχει κηρυχθεί ακόμη αναδασωτέα και δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τις πρώτες βροχές οικισμοί του νησιού.

Η WWF επισημαίνει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και λήψη μέτρων καθώς κινδυνεύει να αλλοιωθεί οριστικά το φυσικό τοπίο του νησιού.

Σημειώνει ακόμα τον σοβαρό κίνδυνο για την αναγέννηση των δασικών ειδών από την ανεξέλεγκτη βόσκηση η οποία προϋπήρχε στο νησί, εδώ και 3 δεκαετίες, αλλά ενδέχεται τώρα να καταστήσει μεγάλα τμήματα του εδάφους του νησιού άγονα.

Η διεύθυνση δασών Χίου αποφάσισε και επέβαλλε τριετή απαγόρευση κυνηγιού, ωστόσο απαιτείται εντατικοποίηση των ελέγχων για παράνομη λαθροθηρία.

Από τα 148.000 στρέμματα που κάηκαν, το 66,6% αφορούσε φυσική βλάστηση, ενώ το υπόλοιπο 31,6% καλλιεργούμενες εκτάσεις κυρίως μαστιχόδεντρα και ελαιώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου