Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Πολλά προβλήματα και ζημιές σημειώθηκαν χθες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες.

Τρίπολη

Μιάμιση ώρα βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί χάος σε πολλά σημεία της Τρίπολης. Τόσο στο δυτικό τμήμα στο κέντρο όσο και στον ανατολικό τομέα της πόλης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, προκαλώντας προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στη Μαινάλου, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, στην Καραϊσκάκη στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου κοντά στον σταθμό του τρένου.

Διακοπή ρεύματος σημειώνεται σε πολλά σημεία της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή του νοσοκομείου, στο Σέχι, στην περιοχή του Συντάγματος και σε τμήμα του κέντρου. Συνεργεία της ΔΕΗ κάνουν επιθεώρηση, προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια σημεία είχαν πλημμυρίσει και πέρυσι, όμως το πάθημα δεν έγινε μάθημα και καμιά παρέμβαση δεν έγινε για να μην προκληθούν τα ίδια προβλήματα φέτος.

Λαμία

Οι ισχυροί νοτιάδες «φούσκωσαν» τη θάλασσα, που πλημμύρισε τα παραλιακά καταστήματα και δρόμους στην παραλία Ραχών.

Στη Γλύφα, όπως είπε στο Lamiareport ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκλήθηκαν ζημιές στον παραλιακό κεντρικό δρόμο, ο οποίος ήταν απροσπέλαστος. Δέντρα ξεριζώθηκαν, φύκια, πέτρες και ξύλα από τη θάλασσα βγήκαν στην παραλία, ενώ δεν έγινε και το τελευταίο δρομολόγιο του ferryboat.



Τρίκαλα

Aνάστατοι είναι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών των Δήμων Καλαμπάκας και Πύλης Τρικάλων, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης αλλά και των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν την Κυριακή.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, μετέβη στις περιοχές που πλήττονταν από τη θεομηνία και συντόνιζε το έργο των μηχανημάτων.



Ήπειρος

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ήπειρο, ειδικά όμως στον Νομό Ιωαννίνων, η καταιγίδα που πλήττει την περιοχή με ιδιαίτερη ένταση. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Ζαγορίου. Στο Γρεβενίτι ένα σπίτι κινδυνεύει, ενώ κατέπεσε κτηνοτροφική μονάδα, η οποία καταπλάκωσε τα ζώα που υπήρχαν μέσα. Η στέγη της δεν άντεξε την ορμή του νερού, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Στον Δήμο Ζαγορίου υπάρχουν προβλήματα, ειδικά λόγω των καταπτώσεων στο Τρίστενο, την Ιτέα και την Πέτρα.

Στην Κόνιτσα μεγάλες καταπτώσεις έχουν σημειωθεί στον Πύργο, την Πουρνιά, τη Φούρκα και την Αγία Παρασκευή.

Στα Τζουμέρκα τα προβλήματα είναι μεγάλα και οφείλονται κυρίως σε καταπτώσεις. Τα σημαντικότερα καταγράφονται στο Συρράκο, τους Καλαρύτες, το Ματσούκι και το Αμπελοχώρι.

Στον Δήμο Δωδώνης, έχει διακοπεί ο δρόμος προς την Έλαφο εξαιτίας κατάπτωσης που σημειώθηκε.

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζει το Μέτσοβο, ενώ προβλήματα καταπτώσεων, ιδιαίτερα έντονα, καταγράφονται στη Μηλιά. Στο ίδιο χωριό πλημμύρισαν δύο καταστήματα από υπερχείλιση του ποταμού. Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι της Μηλιάς, είναι πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που το ποτάμι γίνεται τόσο ορμητικό, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την παραποτάμια ζώνη.

Σκόπελος

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Σκόπελο σήμερα το πρωί, όταν ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το νησί, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Μάλιστα, το χαλάζι ήταν τόσο σφοδρό, που οι κεντρικοί δρόμοι της Σκοπέλου θύμιζαν χιονοδρομικό κέντρο.









Ξάνθη

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δημιούργησε η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Πτώσεις βράχων έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου από την Ξάνθη προς την ορεινή Σταυρούπολη, όπου έχει αποκλειστεί η περιοχή, ενώ συνιστάται στους οδηγούς που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μετακινούνται μόνο εφόσον υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου