Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Τρία ευρώ ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ από 1η Ιανουαρίου

Τρία ευρώ το μήνα για τη ΝΕΡΙΤ από 1η Ιανουαρίου
Να ενεργοποιηθεί άμεσα το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ, το ύψος του οποίου υπολογίζεται γύρω στα 3 ευρώ, ίδιο με της ΕΡΤ (!) από την 1η Ιανουαρίου, ζητά επιτακτικά το υπουργείο Οικονομικών.

Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση, καθώς το υπουργείο δεν θέλει να χαθεί ούτε ένας μήνας εσόδων από τον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ.

Η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και τη ΝΕΡΙΤ επισπεύδεται κατά τρεις μήνες, προκειμένου, σύμφωνα με τη Real News, η κυβέρνηση να επιλύσει τα θεσμικά κενά που προκαλεί το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της.

Το πιο πιθανό είναι ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου το λογότυπο της ΔΤ θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα προβάλλει το αντίστοιχο της ΝΕΡΙΤ, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θεωρείται νομικά απαραίτητο.

Με απλά λόγια, η ΝΕΡΙΤ παίρνει τη συχνότητα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό και το πρόγραμμα της ΔΤ -το οποίο θα "ενοικιάζει"!- έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος.

Το πέρασμα από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει σε δύο ταχύτητες. Μία στα χαρτιά την Πρωτοχρονιά και μία σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει στον αέρα, που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου