Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Πλυμμήρες στο Άργος από την νεροποντή - Υπερπροσπάθεια Πυροσβεστικής, Δήμου και Αστυνομίας

Από Κόρινθο και Τρίπολη έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να συνδράμουν στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την νεροποντή στην περιοχή του Άργους.

Οι περιοχές που έχουν το μεγάλο πρόβλημα είναι η περιοχή της Αγίας Άννας, των Παλαιών Εργατικών Κατοικιών και του Σταθμού, όπου υπάρχουν κτίσματα με περισσότερο από μισό μέτρο νερό.

Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από τα νερά του Ξεριά που έσπασε απόψε περίπου στις 19:30. Αυτή την ώρα απειλητικά πολλά νερά έρχονται από την Τριπόλεως προς το Κέντρο της πόλης, ενώ η κατάσταση είναι σοβαρή με τα νερά της περιοχής Κεφαλαρίου.

Όλες οι δυνάμεις Αστυνομίας και Πυροσβεστικής βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι υπηρεσίες του δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο κ. Αντώνης Κουκουβές, ο κ. Χρήστος Πετσέλης, ο κ. Μαρλαγκούτσος και πολλοί άλλοι βρίσκονται στους δρόμους επιστατώντας και δίνοντας οδηγίες σε φορτηγά και φορτωτές του δήμου.

Στην περιοχή της Νέας Κίου όπου αναμένεται να ενταθεί το πρόβλημα γύρω από τις εκβολές του ξεριά εκτός από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εργάζονται αυτή την ώρα πολλά ακόμη ειδικά οχήματα έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν. Από πλευράς δήμου οι κ. κ. Μπαντανάς και Χατζηγεωργίου είναι παρόντες και συντονίζουν την κατάσταση.

Την κρισιμότητα της κατάστασης επιβαρύνει η πρόβλεψη ότι η βροχόπτωση με τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν για τις επόμενες ώρες.
agronafplia.gr
Κόπηκε η συγκοινωνία από Ναύπλιο προς Άργος και αντίθετα, από Άργος προς Κεφαλάρι στο ύψος του Βερίνο, από Μύλους προς Άργος και από την διασταύρωση του Μαλαχιά.
Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν μείνει ενώ ακόμα και περιπολικά της αστυνομίας, οι οδηγοί τα εγκατέλειψαν καθώς κινδύνευε η ζωή τους και πιθανόν τα πήρε το ποτάμι, ενώ οι ίδιοι απεγκλωβίστηκαν από σκαπτικό μηχάνημα.

Η Πυροσβεστική έχει ρίξει όλο το βάρος στους ανθρώπους που κινδυνεύουν ενώ η εντολή ειναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.(αναφορά 22.40)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου