Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Παγωνιά και χιόνι στην Κύπρο

Για δεύτερη ημέρα βρίσκεται στο «ψυγείο» η Κύπρος, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της θερμοκρασίας που είναι χαμηλότερη κατά 10 βαθμούς Κελσίου από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Περίπου 40 ορεινά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης. Στην πλατεία του Τρόοδος το ύψος του χιονιού έφτασε τα 50 εκατοστά και στην κορυφή του Ολύμπου τα 70 εκατοστά.

Η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται από -6 έως -8 βαθμούς Κελσίου. Οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα. Κλειστοί παραμένουν και περισσότεροι από 40 επαρχιακοί δρόμοι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε χωριά της Λευκωσίας, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι, και σήμερα, κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση είναι πιθανόν να σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία είναι 6 βαθμοί Κελσίου στα ηπειρωτικά της χώρας, περίπου 11 στις παραθαλάσσιες περιοχές και -2 στα ορεινά.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου