Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κακοκαιρία τις επόμενες μέρες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος

Όσοι είχαν την προσδοκία να δουν χιόνι τα Χριστούγεννα στις ελληνικές πόλεις θα απογοητευτούν, αφού ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι βροχερός με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τα χιόνια θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Ο καιρός στην Αθήνα:
Τρίτη 24/12: Μουντός καιρός με συννεφιά και πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Χριστούγεννα 25/12: Συννεφιά με βροχές και τοπικές μπόρες κατά περιόδους μας περιμένουν στην Αθήνα ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου
Πέμπτη 26/12: Καλύτερος ο καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις στην Αττική τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Η θερμοκρασία από 10 έως 15, ίσως και 16 βαθμούς Κελσίου.
Παρασκευή 27/12: Μεγάλη επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής  με βροχές κυρίως μέτριας εντάσεως αλλά με ξεσπάσματα μεγαλύτερης έντασης, πιθανότατα και με τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Η θερμοκρασία το πρωί στους 13 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι δεν θα ανέβει σημαντικά, ενώ πέφτει Οι άνεμοι θα ενταθούν μόλις ξεκινήσουν οι βροχές το πρωί, ισχυρής έντασης έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες.
Σάββατο 28/12: Βελτίωση του καιρού το Σάββατο με βροχές μέτριας εντάσεως μόνο τα ξημερώματα. Μετά οι βροχές θα σταματήσουν, εκτός από κάποιες ψιχάλες ή μπόρες τοπικού χαρακτήρα με μικρή χρονική διάρκεια.
Περαιτέρω βελτίωση με αίθριο καιρό την Κυριακή.
Όλες οι θερμοκρασίες αφορούν το κέντρο της Αθήνας. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς μικρότερη.

Παρόμοιος ο καιρός με την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς αναμένονται λίγο μεγαλύτερα ποσοστά υετού τις επόμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά η πρόγνωση:
Τρίτη 24/12: Καλός αλλά κρύος ο καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Χριστούγεννα 25/12: Bροχερή θα είναι η μέρα των Χριστουγέννων στην συμπρωτεύουσα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς. Οι βροχοπτώσεις θα είναι κυρίως ασθενείς το πρωί και μέτριες το μεσημέρι, ωστόσο δε θα απουσιάζουν και τα δυνατά ξεσπάσματα κατά περιόδους, μάλλον το απόγευμα.
Πέμπτη 26/12: Nεφοσκεπής καιρός τις πρωινές και απογευματινές-βραδυνές ώρες, όπου ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές. Το μεσημέρι διάσπαρτες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 9 έως 13 με 14 βαθμούς.
Παρασκευή 27/12: Βροχές οι οποίες θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες θα απασχολήσουν τη Θεσσαλονίκη, με την θερμοκρασία να φθάνει έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιάδες και θα φτάσουν το μεσημέρι τα 5, ίσως και 6 μποφόρ.
Σάββατο 28/12: Βροχές μέτριας και ισχυρής έντασης τα ξημερώματα, με γρήγορη βελτίωση όσο περνούν οι ώρες έως το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, την Κυριακή αίθριος καιρός με κάποιες νεφώσεις να εμφανίζονται από το απόγευμα και μετά.

Χιόνια θα πέσουν στην Πίνδο και τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης με μεγάλο υψόμετρο κυρίως την Παρασκευή.
Ο υετός την Παρασκευή το μεσημέρι από το καιρικό μοντέλο ECMWF

Την Παρασκευή το μεσημέρι θα σημειωθούν εκτεταμένες και έντονες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη δυτική Ελλάδα. Γι'αυτό το λόγο παρακαλούνται οι πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης.
Οι καταιγίδες που θα σημειωθούν την Παρασκευή το μεσημέρι στην Δυτική Ελλάδα από το καιρικό μοντέλο Σκύρων
Επίσης, την Πιερία, την Ημαθία και γενικά στο δυτικό κομμάτι της πεδιάδας Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών θα σημειωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπώσεων την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου με πιθανότητα πλημμυρικών επεισοδίων, γι'αυτό κι εκεί συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.
Οι καταιγίδες που θα σημειωθούν το Σάββατο τα ξημερώματα στην Πιερία και την Ημαθία από το καιρικό μοντέλο Σκύρων
Αξιοσημείωτες θα είναι και οι καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και Ανατολική Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου