Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ένας νεκρός στη Σκωτία από τη σαρωτική κακοκαιρία κακοκαιρία

Άνεμοι 230 χιλιομέτρων σάρωσαν το Ηνωμένο Βασίλειο - Δείτε τα βίντεο
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του ενώ η κακοκαιρία με ανέμους που έφταναν σε ταχύτητα τα 230 χιλιόμετρα την ώρα σαρώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος και αφήνοντας 100.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Ο άτυχος οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν το όχημά του πετάχτηκε πάνω από δύο αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο A801 στο West Lothian ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Sky News.

Το φράγμα του Τάμεση θα κλείσει από τις 10 για να προστατεύσει το Λονδίνο ενώ σπίτια στο Norfolk εκκενώνονται καθώς οι αρμόδιες αρχές προειδοποίησαν πως οι ζωές των κατοίκων μπορεί να κινδυνεύσουν από το χειρότερο παράκτιο παλιρροϊκό κύμα των τελευταίων 60 ετών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης της βρετανικής κυβέρνησης.

Έχει εκδοθεί προειδοποίηση προς τους οδηγούς λόγω των «εξαιρετικά επικίνδυνων» συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους ενώ γέφυρες έκλεισαν και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη Σκωτία έχουν ματαιωθεί λόγω σκουπιδιών και φερτών υλικών που κατέληξαν στις ράγες.

Τα αεροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης και του Αμπερντίν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Ισχυροί άνεμοι καταγράφονται και στην υπόλοιπη Σκωτία αλλά και βόρεια τμήματα της Αγγλίας ενώ πολλές είναι οι κλήσεις στην πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα και αποκλεισμένους δρόμους.

Στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες ενώ οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο είναι η ακτή της Βόρειας Θάλασσας από το Northumberland έως το Kent.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις σε ορισμένες περιοχές, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας μπορεί να φθάσει στα επίπεδα του 1953 όταν είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος προειδοποίησε πως 3.000 νοικοκυριά αναμένεται να πληγούν από τις πλημμύρες μέσα στο επόμενο 24ωρο ενώ πολλά είναι τα προβλήματα και στη Βόρεια Ιρλανδία όπου οι άνεμοι φτάνουν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα και 7.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται στη συνέχεια να πλήξουν και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ολλανδία, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τη βόρεια και βορειοδυτική χώρα. Στη Γερμανία, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα.
Δείτε τα σχετικά βίντεο:

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου