Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τζακάρτα


Αργά αλλά σταθερά συνεχίζονται οι προσπάθειες των κατοίκων στην Τζακάρτα της Ινδονησίας να καθαρίσουν τα σπίτια και τα καταστήματά τους από τόνους χώματος και λάσπης τα οποία έφεραν μαζί τους οι πρόσφατες πλημμύρες.

Εικόνες που μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνουν με σκούπες και κουβάδες το νερό της βροχής, την ίδια στιγμή που σε αρκετές συνοικίες της πόλης το νερό έφθανε μέχρι το γόνατο. Ειδικά συνεργεία της τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν τους καθαρισμούς σε υπόγεια και ισόγεια εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της Τζακάρτα, το οποίο επλήγη για πρώτη φορά εδώ και χρόνια από πλημμύρες.

Σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 14, ύστερα από τον εντοπισμό την Παρασκευή τριών ανθρώπων, οι οποίοι πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε ηλεκτροπληξία και πνιγμό. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που πλήττουν την Ινδονησία κατά την περίοδο των Μουσώνων (Νοέμβριος – Απρίλιος) από το 2007, όταν και τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου