Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πεκίνο: Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του νέφους


Οι υπηρεσίες Υγείας στην κινεζική πρωτεύουσα προειδοποίησαν σήμερα τους 20 εκατομμύρια κατοίκους της να περιορίσουν τις εκτός σπιτιού δραστηριότητές τους εξαιτίας του νέφους που έχει καλύψει πολλές πόλεις στα βόρεια της χώρας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Πεκίνου έκανε επίσης έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις περιοχές όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, καθώς ο ψυχρός, μολυσμένος αέρας έχει αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της εποχικής γρίπης και άλλων μεταδιδόμενων μέσω του αέρα ιών.

Το νέφος που έχει εμφανιστεί στο Πεκίνο από τα μέσα Ιανουαρίου έχει προκληθεί από τον συνδυασμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των καιρικών συνθηκών, ανέφερε το Κέντρο.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον δήμαρχο του Πεκίνου Ουάνγκ Ανσούν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τη Δευτέρα και δήλωσε ότι οι Αρχές του Πεκίνου θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα μελετήσουν «νέα, αποτελεσματικά μέτρα».

«Τα παρόντα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι ανησυχητικά. Ο συνολικός αριθμός οχημάτων πρέπει να μειωθεί σταδιακά» είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στην πολιτική του Πεκίνου για τη μείωση του αριθμού των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της πόλης, ο οποίος έχει αυξηθεί σε 5,18 εκατομμύρια από 3,13 που ήταν το 2008.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι οι εκπομπές καυσαερίων από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου