Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα με κατολισθήσεις μικρής έκτασης σε δευτερεύοντες δρόμους του οδικού δικτύου στην περιοχή της Γορτυνίας, αλλά και της Μεγαλόπολης στο δρόμο προς Νέδα.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα, όπου από το μεσημέρι η στάθμη του νερού ανέβηκε πολύ και άγγιζε τα όρια υπερχείλισης, είναι χαρακτηριστικό ότι ανά μία ώρα ανέβαινε η στάθμη στη Λίμνη κατά δύο εκατοστά.

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα άνοιξε η μικρή υπερχείλιση στο φράγμα του Λάδωνα και τεράστιες ποσότητες νερού διαφεύγουν στον ποταμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες στο κάμπο της Ηλείας, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα φτάσουν αυξημένες ποσότητες νερού μέσω του Αλφειού ποταμού, που ήδη είναι φουσκωμένος.

Ήδη, στην περιοχή της Ηλείας οι παραποτάμιες περιοχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ σε ό,τι αφορά το φράγμα του Λάδωνα, με το άνοιγμα της μικρής υπερχείλισης υπάρχει σημαντική εκτόνωση κι εκτιμάται ότι δεν θα ανοίξει η μεγάλη υπερχείλιση, αφού για να συμβεί αυτό απαιτείται να αυξηθεί η στάθμη κατά 40 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου