Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού!

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, πολύ ενισχυμένους ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (E.M.Y.).

Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά κανόνα ασθενή και τοπικού χαρακτήρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το βράδυ και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Πάντως για λίγο το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 10 στην Ήπειρο, από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 16 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται ότι από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το βράδυ.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Από τις απογευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στα υπόλοιπα πελάγη σε δυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αναλυτικά
Αττική
Τοπικές βροχές και βελτίωση το μεσημέρι προβλέπονται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές βροχές στα πεδινά, λίγα χιόνια κατά περιόδους στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά αναμένονται για τη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ δεν αποκλείεται για λίγο να εκδηλωθεί χιονόπτωση και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα πέσει κατακόρυφα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα όμως θα εξασθενίσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενίσουν, από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί από 04 έως 11 βαθμούς από το μεσημέρι σε βαθμιαία πτώση. Τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα δυτικά τοπικά ισχυρός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Το βράδυ και από τα βόρεια βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και το βράδυ πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας . Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Κρήτη τοπικά θα είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο

Ο καιρός στην Ελλάδα


Ο καιρός στην Ευρώπη


Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:




Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις σας...

Μέσω του συστήματος Ποσειδών οι «θαλασσόλυκοι» μπορούν να πληροφορηθούν όλες τις πληροφορίες για τον καιρό. Για κάθε θαλάσσια μετακίνησή σας μπορείτε να παρακολουθείτε ανά τακτά διαστήματα τις αλλαγές στον καιρό.

Πατήστε εδώ και δείτε τις προγνώσεις ναυσιπλοΐας από το σύστημα Ποσειδών



Επίσης έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για τον καιρό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την ένταση των ανέμων, για τις περιοχές, όπου θα σημειωθεί βροχόπτωση, χιονόπτωση, τις νεφώσεις και την θερμοκρασία.

Η πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα
Η πρόγνωση του καιρού για την Ευρώπη

Πατήστε
 εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στην Αθήνα
Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στον Πειραιά

Καθημερινά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει δελτίο θυελλωδών ανέμων. Όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη γεωργία μπορούν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες.



Τον Μάιο του 2010 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έλαβε Πιστοποίηση σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2008 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) που εφαρμόζει στην μετεωρολογική υποστήριξη για την αεροναυτιλία. 

Πατήστε εδώ και δείτε την πρόγνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου