Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πάπας δικτυώνεται!

Όταν πριν από λίγο καιρό ο Πάπας Βενέδικτος XVI ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει λογαριασμό στο Twitter, ξέσπασε ολόκληρη πολεμική μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ μίας τέτοιας κίνησης εκ μέρους του Ποντίφικα και αυτών που εκτιμούν πως δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της Kαθολικής Eκκλησίας στο Διαδίκτυο, ενώ ο λογαριασμός @pontifex θα ξεκινήσει να... τουϊτάρει την άλλη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου.

Αυτό δεν εμποδίζει, όμως, χιλιάδες καθολικούς από όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν τον Πάπα στο Twitter, αρκετοί από τους οποίους έχουν ήδη στείλει τα ερωτήματά τους στο hashtag #askpontifex. Μάλιστα, οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα αποτελέσουν και τα πρώτα tweets του Πάπα. Μέχρι στιγμής, το account του Ποντίφικα ακολουθούν σχεδόν 425.000 άτομα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως θα σπάσει κάθε ρεκόρ από... ακόλουθους, ξεπερνώντας κατά πολύ τους διάσημους αστέρες της μουσικής που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Ο Πάπας ακολουθεί τις εκδόσεις του λογαριασμού του σε άλλες γλώσσες
Ο Πάπας ακολουθεί τις εκδόσεις του λογαριασμού του σε άλλες γλώσσες
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας θα πατήσει ο ίδιος το κουμπί για το πρώτο tweet, αλλά, όπως διευκρινίστηκε, ο 85χρονος προκαθήμενος δεν είναι ο τύπος που θα περιφέρεται με ένα i-pad και θα στέλνει συνέχεια ο ίδιος. Όπως διαβεβαίωσε πάντως ο υπεύθυνος Τύπου: «Θα είναι τα δικά του λόγια. Όχι τόσο διδασκαλίες, όσο μικρά διαμαντάκια σοφίας». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο twitter υπάρχουν ήδη λογαριασμοί με ονόματα όπως «Pope» ή «Pope_Venedict», αλλά εννοείται πως κανένας δεν είναι αυθεντικός. Η απόφαση να μην ακολουθεί κανέναν άλλο κρίθηκε επιβεβλημένη, διότι «θα ήταν αδύνατο να μην προσβάλλει αυτούς που δεν θα ακολουθούσε», ενώ δεν δόθηκαν διευκρινίσεις κατά πόσο θα μπορεί να κάνει block ή αν θα γίνονται retweets. 

Ποιους ακολουθεί ο Πάπας;

Αυτό που ξεχωρίζει κανείς μόλις βλέπει το προφίλ του Ποντίφικα είναι τα προφίλ που ακολουθεί. Είναι επτά και όλα αποτελούν τις... ειδικές εκδόσεις του @pontifex, δηλαδή τις επτά γλώσσες στις οποίες θα μεταδίδονται τα μηνύματα του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, τα μηνύματα του Πάπα θα δημοσιεύονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον αναμένεται να προστεθούν και άλλες γλώσσες, αν όλα πάνε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου