Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η σεζόν στα χιονοδρομικά κέντρα

Τα σκι και τα σνόουμπορτ «ανά χείρας» έχουν πάρει οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, καθώς ο Δεκέμβρης μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι πυκνές νιφάδες χιονιού σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες «ανάγκασαν» πολλά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας να ανοίξουν τις πίστες τους στους επισκέπτες αρκετές ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
vasilitsaΗ σεζόν ξεκίνησε δειλά -δειλά από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα χιονοδρομικά κέντρα Καρπενησίου, Βασιλίτσας και Πισοδερίου Φλώρινας, εκεί όπου λειτουργεί και ο αναβατήρας για παιδιά, καθώς επίσης και στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας. Για την ανάβαση στα βουνά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ οι δρόμοι διατηρούνται καθαροί από τα συνεργεία.
Το χιόνι που έχει πέσει στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως της Βορείου Ελλάδας, είναι πυκνό, οι πίστες έχουν ντυθεί στα λευκά και οι σκιέρ θα μπορούν να απολαύσουν ελεύθερα καταβάσεις στις πλαγιές, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.
Προβλήματα με χιονοθύελλα και ΔΕΗ σε Καρπενήσι και Καϊμακτσαλάν
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η χιονοθύελλα έχει οδηγήσει σε αναστολή της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου, ενώ σε αναστολή είναι και το Καϊμακτσαλάν λόγω βλάβης της ΔΕΗ. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να εντοπίσουν τη βλάβη και να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι το χιονοδρομικό. «Αυτή τη στιγμή χιονίζει στο βουνό. Έχουμε μία βλάβη, την οποία και προσπαθούμε να την αποκαταστήσουμε. Την περασμένη Κυριακή ανοίξαμε για πρώτη φορά φέτος και πήγαμε σχετικά καλά. Είχαμε αρκετό κόσμο και ελπίζουμε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τη ΔΕΗ και από την Τετάρτη θα είμαστε και πάλι στη διάθεση των σκιέρ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Καϊμακτσαλάν, Δούκας Θεοδωρίδης.
Εξάλλου, έτοιμα από πλευράς συντήρησης είναι τα χιονοδρομικά κέντρα Καλαβρύτων και 3-5 Πηγαδιών στη Νάουσα. Αναμένεται η κατάλληλη χιονοκάλυψη, ώστε να λειτουργήσουν για χιονοδρομία πιθανότατα από το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Σέλι, στο Ελατοχώρι, στο Μέτσοβο και στο Φαλακρό της Δράμας, που έχει ήδη 15 εκατοστά χιόνι, και αναμένονται οι ημερομηνίες που θα ανοίξουν τις «πύλες» τους και αυτά τα χιονοδρομικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου