Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Xαμός στις Φιλιππίνες, 238 οι νεκροί


Στους 238 ανέρχεται πλέον ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα «Bopha» στο νότιο τμήμα των Φιλιππινών, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Με την ταχύτητα των ανέμων να φθάνει τα 210 χλμ./ώρα, περισσότεροι από 85.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με το νησί Μιντανάο να έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Ο τυφώνας προκάλεσε κατολισθήσεις, πλημμύρες, ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές ρεύματος.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Διαχείρισης και Μείωσης του Κινδύνου Φυσικών Καταστροφών (DRRMC) ανακοίνωσε την Τρίτη πως ένα ολόκληρο χωριό (Αντάπ)… χάθηκε από τον χάρτη, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και στρατιώτες οι οποίοι πνίγηκαν όταν στρατιωτικό φορτηγό γεμάτο πολίτες παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρων.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του νησιού, Arturo Uy, εξήγησε πως ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των πολιτών για βοήθεια. Παράλληλα, εξέφρασε τους φόβους του ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς ακόμα υπάρχουν οικισμοί σε ορεινές περιοχές που δεν έχουν προσεγγίσει οι δυνάμεις του στρατού.

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει θέρετρα στο νησί του Παλαουάν, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ασιατικής χώρας.

Δείτε τα video…


Ο τυφώνας «Bopha» έρχεται έναν χρόνο μετά το πέρασμα του «Washi», ο οποίος είχε πλήξει το ίδιο νησί τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 1.500 ανθρώπων. Τον Αύγουστο του 2012, ο «Saola» προκάλεσε εκ νέου τεράστια προβλήματα, σκορπώντας τον θάνατο σε μια χώρα η οποία πλήττεται από τουλάχιστον 20 τυφώνες κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Benigno Aquino, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις των Αρχών και να συνεργαστούν με τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

«Είναι πιθανό να πρόκειται για το σοβαρότερο χτύπημα αυτής της χρονιάς. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το εύρος της καταστροφής και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», σημείωσε.

Δείτε το video...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου