Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Mεγάλο κύμα κακοκαιρίας αυτήν την εβδομάδαΡαγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι, με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σε όλην τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για σήμερα προβλέπονται διαστήματα με έντονες βροχές αλλά και ξέσπασμα καταιγίδων, ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε βοριάδες οι οποίοι θα φθάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ, προκαλώντας την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 6 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Έτσι τη Δευτέρα, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χωρά, λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ, σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Αναλυτικά

Αττική

Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, προβλέπονται για την Αττική, δίνοντας από το απόγευμα πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους. 

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι. 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ από το απόγευμα θα ασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Nησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, και από το απόγευμα θα στραφούν δυτικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 6 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι, κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές, κατά τόπους έντονες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 21 βαθμών Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση του συστήματος Ποσειδών για τις περιοχές που θα σημειωθούν βροχοπτώσεις


Πρόγνωση του συστήματος Ποσειδών για τις περιοχές που θα σημειωθούν χιονοπτώσεις

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή επιδείνωση, με πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς, ακόμα και -9 μποφόρ στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1300 μ.) και το βραδύ σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μέτρα). Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα.

Την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές και βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά γρήγορα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Την Τέταρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χωρά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, καθώς θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί, όμως τις πρωινές ώρες της Τέταρτης μπορεί να σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική, τη νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.
Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο

Ο καιρός στην ΕλλάδαΟ καιρός στην Ευρώπη


Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:
Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις σας...

Μέσω του συστήματος Ποσειδών, οι... θαλασσόλυκοι μπορούν να μάθουν όλες τις πληροφορίες για τον καιρό. Για κάθε θαλάσσια μετακίνησή σας, μπορείτε να παρακολουθείτε ανά τακτά διαστήματα τις αλλαγές.

Πατήστε εδώ και δείτε τις προγνώσεις ναυσιπλοΐας από το σύστημα Ποσειδών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου