Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η βότκα έσωσε ελέφαντες από το κρύο!

Άκρως ευεργετικές ήταν οι ιδιότητες της βότκας για δύο ελέφαντες, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με το πολικό ψύχος της Σιβηρίας, μετέδωσε το Russia Today (RT).

Τα δύο παχύδερμα, ηλικίας 45 και 48 ετών, βρέθηκαν ξαφνικά μέσα στο κρύο όταν το μεταλλικό κουβούκλιο με... μάλλινη επένδυση στο εσωτερικό του, μέσα στο οποίο είχαν τοποθετηθεί, τυλίχτηκε στις φλόγες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι ελέφαντες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το μεταλλικό κουβούκλιο και να περιμένουν μέχρι να έρθει η βοήθεια. Εκείνη τη στιγμή ο υδράργυρος έδειχνε -40 βαθμούς Κελσίου. Οι ελέφαντες ανήκουν σε τσίρκο από την Πολωνία, με τον άνθρωπο που τους είχε υπό την επίβλεψη του να σκέφτεται γρήγορα και να τους δίνει ζεστό νερό με... βότκα.

Σύμφωνα με το RT, μέλη περιβαλλοντικής οργάνωσης ανέφεραν πως μπορεί το αλκοόλ να «ζέστανε» αρχικά τους ελέφαντες, ωστόσο στη συνέχεια προκάλεσε τη μείωση στη θερμοκρασία του σώματός τους, με τον διευθυντή όμως του τσίρκου να απαντά πως η μη χορήγηση βότκας θα σήμαινε τον θάνατο των δύο ζώων από υποθερμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου