Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βρετανία γιόρτασαν τα Χριτούγεννα με πλημμύρες!

Αντιμέτωποι με εκτεταμένες πλημμύρες βρίσκονται κάτοικοι περιοχών στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βρετανίας, την ίδια στιγμή που ορμητικοί χείμαρροι προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε κατοικίες και στο οδικό δίκτυο στα βορειοανατολικά της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της ευρωπαϊκής χώρας είχε προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα τις προηγούμενες ημέρες, με αρκετούς από τους πληγέντες να καταγγέλλουν ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πάνω από 400 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε τουλάχιστον 200 περιοχές της Βρετανίας, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται κοντά σε ποταμούς.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στις κομητείες του Ντιβόν και της Κορνουάλης, οι οποίες επλήγησαν και στις μεγάλες πλημμύρες του Νοεμβρίου όταν δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες δρομολόγια του σιδηροδρόμου έχουν ματαιωθεί, βυθίζοντας στη θλίψη μεταξύ άλλων χιλιάδες ταξιδιώτες οι οποίοι χρησιμοποιούν παραδοσιακά το συγκεκριμένο μέσο για τις μετακινήσεις τους την περίοδο των εορτών.

Την ίδια στιγμή στο Αμπερντίν της Σκωτίας σπίτια και αυλές έχουν γεμίσει με ένα πυκνό στρώμα λάσπης.
 

 Για βίντεο:   http://www.zougla.gr/perivallon/article/vretania-xristougena-me-plimires

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου