Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Κίνα: Πάγωσε η ακτή!


Ένα λεπτό στρώμα πάγου έχει καλύψει τα πάντα σε παραθαλάσσια πόλη της Κίνας, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν κάνει το θαλασσινό νερό να παγώσει.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, μια σειρά από παράξενα σχήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην πόλη Γιεντάι της επαρχίας Σαντόνγκ στο ανατολικό τμήμα της ασιατικής χώρας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Ο υδράργυρος έδειξε την Κυριακή μείον 40 βαθμούς Κελσίου!

Σύμφωνα με το Bloomberg, ισχυρές χιονοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν γειτονικές περιοχές, με την ορατότητα να είναι χαμηλή και το πυκνό χιόνι να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στο Πεκίνο η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει σήμερα, Δευτέρα, στους - 11 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι στιγμής δύο τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους από το τσουχτερό κρύο όταν χάθηκαν στο βουνό Λινγκσάν, ενώ περισσότεροι από 150 οδηγοί φορτηγών εγκλωβίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο για πάνω από 12 ώρες, με το θερμόμετρο να δείχνει - 31 βαθμούς Κελσίου. Στην πόλη Ξινγιάνγκ το ύψος του χιονιού έφθασε την Κυριακή το 1,5 μέτρο.

Δείτε το video…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Καταχωρήστε εδώ το σχόλιό σας στην ανάρτηση του Panos Radio.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχειοθήκη ιστολογίου